Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 15:47

"Η κυβέρνηση υπεύθυνη που δεν υπάρχει άλλη λύση για τα σκουπίδια πέραν αυτής της Περιφέρειας"

Από σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με τους δημάρχους του Νομού, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου στο Δημαρχείο της Καλαμάτας Από σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με τους δημάρχους του Νομού, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου στο Δημαρχείο της Καλαμάτας

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
«Λυπούμε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση για 2,5 χρόνια, ενώ θα μπορούσε να έχει προτείνει ή να έχει επιβάλει μια άλλη λύση, μια διαφορετική λύση, εννοώ ακόμα και στο γενικό επίπεδο, δεν το έκανε. Επομένως το μόνο το οποίο απέμεινε είναι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και δείχνοντας με αυτή του τη δήλωση προς τα που θα πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες οι πολίτες αύριο εφόσον αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για την καθαριότητα…

Επιπλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτήρισε την έγκριση, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, του διαγωνισμού του Δήμου, με τον οποίο η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων ανατίθεται στην εταιρία «Ηλέκτωρ», ως «κόλαφο» προς αυτούς που «είπαν και έγραψαν» διάφορα, αναφερόμενος προφανώς στο δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, που επανειλημμένως με δηλώσεις του μίλησε για υψηλό κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων και για διαγωνισμό στον οποίο νόμιμη συμμετοχή είχε μόνο μία εταιρία, η Ηλέκτωρ.

«Ειλικρινά χαίρομαι γι’ αυτή την εξέλιξη (την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) γιατί σε αυτό τον τόπο δεν αφήνομε κάτι να προχωρήσει, δεν αφήνομε κάτι που είναι καθαρό να φαίνεται και καθαρό. Γι’ αυτό η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θεωρώ ότι είναι κόλαφος για πολλούς οι οποίοι είπαν και έγραψαν διάφορα πράγματα. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ περαιτέρω επ’ αυτού», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Πάντως ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι η σύμβαση με την Ηλέκτωρ δεν θα υπογραφεί αμέσως αλλά θα προηγηθεί διαπραγμάτευση για μείωση τις τιμής που έχει προσφέρει (59,1 ευρώ ανά τόνο) δεδομένου ότι «μετά το διαγωνισμό ο Δήμος έχει εγκαταστήσει ένα αριθμό μηχανημάτων, υπάρχει μερικός εξοπλισμός και θα επιδιώξουμε τη μείωση της τιμής με απολύτως διάφανες διαδικασίες και αποφάσεις συλλογικών οργάνων».

Τέλος ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η σύμβαση με την Ηλέκτωρ θα διακοπεί αυτόματα μόλις ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση, σύμφωνα με το διαγωνισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια και τον οποίο έχει κερδίσει η ΤΕΡΝΑ.
Στ.Μ.