Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 04:08

Δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο για την "αξιοποίηση" του αεροδρομίου Καλαμάτας

Δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο για την "αξιοποίηση" του αεροδρομίου Καλαμάτας

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ 
Δεν έχει αποφασίσει ακόμη η κυβέρνηση ποια μορφή ιδιωτικοποίησης θα εφαρμόσει για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσά τους και της Καλαμάτας, τα οποία δεν έχουν παραχωρηθεί στη Fraport. Αυτό τόνισε σήμερα, στο περιθώριο της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Πάντως ο υφυπουργός σημείωσε ότι οπωσδήποτε θα «αξιοποιηθούν» τα αεροδρόμια αυτά και ιδιαίτερα της Καλαμάτας, ώστε να υποστηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ενταγμένο στο λεγόμενο υπερταμείο, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να «αξιοποιηθεί»…

PITSIORLAS-STERG-KONSTANTINEAS-ALEIFERH-NIKAS-28-10-17.jpgΕιδικότερα ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε: «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό βεβαίως συνδέεται με τις εξελίξεις στον τουρισμό στην περιοχή. Φέτος πήγε πάρα πολύ καλά ο τουρισμός και οι ενδείξεις είναι ότι και του χρόνου θα πάει ακόμη καλύτερα. Άρα όλες οι υποδομές που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα παραχώρησης προς τη Fraport. Αυτό απασχολεί την κυβέρνηση και σύντομα θα έχει αποφάσεις. Τα αεροδρόμια αυτά έχουν περάσει στο υπεραταμείο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν. Απεναντίας θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα εξυπηρετεί την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της χώρας. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα μέτρα».

Επιπροσθέτως ο υφυπουργός ανέφερε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα θέμα, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Όμως επαναλαμβάνω, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε πιο πολύ. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου είναι αεροδρόμια που αναπτύσσονται πάρα πολύ. Αυτή τη τάση πρέπει να ενισχύσουμε και να αποκτήσουν υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ομάδα 23 περιφερειακών αεροδρομίων. Δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση, όμως οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για όλα. Αν θα κατηγοριοποιηθούν η όχι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Όμως αυτό που μας απασχολεί έντονα είναι η ανάπτυξη αυτών των αεροδρομίων, μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο να αυξηθούν ακόμα παραπάνω οι τουριστικές ροές. Το δείχνει το παράδειγμα του αεροδρομίου Καλαμάτας».
Στ.Μ.