Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 01:39

«Οργανικό κομμάτι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος ο Πέτρος Τατούλης»

«Οργανικό κομμάτι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος ο Πέτρος Τατούλης»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΔΕΛΑ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, εξαπέλυσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, για την πρωτοβουλία του να απευθυνθεί στο Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ αντί στην ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, με αίτημα την εφαρμογή νέου μοντέλου διοίκησης της χώρας, το οποίο θα βασίζεται στην περιφερειοποίηση.

Ο βουλευτής παρομοιάζει τον περιφερειάρχη με αυτούς που «φορώντας κουκούλα» έστειλαν υπομνήματα στην τρόικα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τονίζει ο κ. Κοδέλας: «Ο κ. Τατούλης μπορεί να θεωρείται πλέον ως ένα άτυπο μέλος της “task force” στην Ελλάδα. Η επιστολή του στον κ. Ράιχενμπαχ ζητώντας του να «απελευθερώσει» την Περιφέρεια από το Κράτος, αναγνωρίζοντάς του έτσι τον ρόλο Γκαουλάιτερ, ξεπέρασε κάθε όριο.
Ο κ. Τατούλης, εκλεγμένος Περιφερειάρχης, δεν νοιώθει καν την ανάγκη να απευθυνθεί στους Έλληνες εκλεγμένους βουλευτές, τους Υπουργούς ή τον πρωθυπουργό της χώρας του. Απευθύνεται και ζητάει να παρέμβει ο υπάλληλος – εκπρόσωπος των δανειστών μας κ. Ράιχενμπαχ για να αλλάξει το ελληνικό δίκαιο και η ελληνική δημόσια διοίκηση. Ορισμένοι άλλοι πριν από αυτόν, «φορώντας κουκούλα», εν κρυπτώ δηλαδή, έστειλαν «υπομνήματα» στην Τρόικα για τις αλλαγές που επιθυμούσαν στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο. Το ότι ο κ. Τατούλης το δηλώνει επωνύμως και δημοσίως αποτελεί  επίδειξη θάρρους ή θράσους;
Ίσως ο κ. Τατούλης να επιθυμεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προσαρτηθεί απευθείας στο Γερμανικό κράτος, μετατρεπόμενη σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, παράδεισο για το γερμανικό κεφάλαιο και κόλαση για τους πολίτες της Περιφέρειας. Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη που θα καταλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, που θα καταλύει το Σύνταγμα και κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό δείχνει και η αναφορά του σε εκθέσεις Γερμανικών Ινστιτούτων τις οποίες αναπαράγει.
Ο κ. Τατούλης  ως οργανικό κομμάτι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος της χώρας δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από την “εθνική γραμμή” της πλήρους υποτέλειας στην τρόικα. Είναι προφανές το αγεφύρωτο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και στον αγώνα που δίνει εδώ και δυο χρόνια ο ελληνικός λαός για να γλιτώσει την κοινωνική καταστροφή, για πραγματική αντί της “εποπτευομένης” Δημοκρατία, για εθνική αξιοπρέπεια. Ας αρκεστεί ο κ. Τατούλης στον ρόλο του και ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αγωνίες και τον αγώνα επιβίωσης που δίνει ο ελληνικός λαός».