Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 17:01

Συνέχιση της απεργίας στη Χαλυβουργία

Συνέχιση της απεργίας στη Χαλυβουργία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- 
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με απόφασή της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία είπαν ναι, με συντριπτική πλειοψηφία, στη συνέχιση της απεργίας τους. Στη μυστική ψηφοφορία, που διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, 164 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας και μόλις 5 κατά. Ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων ανέρχεται στους 350.

Οι απεργοί αποφάσισαν να δώσουν διάφορες μορφές στην πάλη τους, συμμετέχοντας σε πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες διοργανώνονται από άλλα σωματεία και εργαζόμενους.
Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, πικετοφορία για τον αγώνα των χαλυβουργών, την οποία διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.
Οι απεργοί καλούν τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από την πύλη του εργοστασίου, καθώς και την εργοδοσία να πάρει πίσω τις 120 απολύσεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.
Σημειώνεται ότι κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους χαλυβουργούς θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο. Την Κυριακή, σε Ντίσελντορφ και Βερολίνο.