Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 19:19

Σημαντική δημοτική δομή για τα άτομα με άνοια στην Καλαμάτα

Σημαντική δημοτική δομή για τα άτομα με άνοια στην Καλαμάτα

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Άνοια, Αλτσχάιμερ στην Καλαμάτα, στο κτίριο της οδού Θουκυδίδου, εκεί που στεγάζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και μετά τους σεισμούς είχε στεγαστεί το Δημαρχείο, θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας…

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε για τη στέγαση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας το συγκεκριμένο κτίριο διότι ανήκει στο Δήμο, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κόστος για τη στέγασή του μετά τη συμπλήρωση των τριών πρώτων χρόνων λειτουργίας του, όπου οι δαπάνες του προγράμματος θα καλύπτονται από τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Επιπλέον, το κτίριο αυτό κρίθηκε κατάλληλο επειδή βρίσκεται μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και επιπλέον δεν θα χρειαστεί να γίνουν μεγάλες δαπάνες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες διαμορφώσεις και διαρρυθμίσεις. Σημειώνεται ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα συνεχίσει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο κτίριο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας θα πάει στους χώρους όπου λειτουργούσε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου.

Το Κέντρο θα στελεχωθεί με επιστημονικό προσωπικό που θα επιλεγεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 25 άτομα. Όπως όμως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αριθμός των ατόμων με άνοια, αλτσχάιμερ είναι πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο η δημοτική αρχή υπογράμμισε ότι το θέμα είναι να γίνει η αρχή, να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου για τα 25 άτομα και ακολούθως θα επιδιωχθεί ο αριθμός των ωφελούμενων να αυξηθεί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόκειται για την πρώτη δομή φροντίδας ατόμων με άνοια, αλτσχάιμερ που θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στ.Μ.