Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 16:26

«Μοίρασαν» δημόσιο κτίριο που δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη…

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Ενώ υπάρχουν πολλά άδεια γραφεία στο Διοικητήριο, ενώ δύο μισοί όροφοι είναι επί χρόνια άδειοι στο Εργατικό Κέντρο, ενώ έχει αδειάσει το κτίριο του πρώην ΣΔΟΕ στο λιμάνι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Παπαθεοδώρου συμφώνησαν σήμερα ότι οι Δασικές Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα μεταφερθούν στο κτίριο του Ινστιτούτου Ελαίας που πρώτον είναι απίθανο αν χωράει όλες αυτές τις Υπηρεσίες και δεύτερον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι τώρα έχει αρνηθεί να διαθέσει χώρους για τη φιλοξενία άλλων υπηρεσιών, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καταργηθούν τα εργαστήριά του!...

Ειδικότερα, από το πολιτικό γραφείο της Γιώτας Κοζομπόλη ανακοινώθηκαν σήμερα τα εξής: «Συνάντηση με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, είχε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη στις 08-01-2018 στην Πάτρα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην πορεία  μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσσηνίας, σε κτίρια του Δημοσίου. Συγκεκριμένα δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Δασαρχείου Καλαμάτας και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια στην οδό Ύδρας και στην οδό Αθηνών αντίστοιχα,  στο κτίριο του  άλλοτε Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μετεγκατάσταση των παραπάνω υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη για εξοικονόμηση δαπανών από την αξιοποίηση κτιρίων του Δημοσίου, αλλά και για την καλύτερη διάταξη και λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλο εμβαδόν.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».
Στ.Μ.