Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 18:56

Νίκη για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, μένουν στη δουλειά οι συμβασιούχοι

Νίκη για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ, μένουν στη δουλειά οι συμβασιούχοι

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Σημαντική και η νέα νίκη που πέτυχαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ με το Σωματείο τους, που με προσπάθεια, κινητοποιήσεις και όποτε χρειάστηκε συγκρούσεις, πέτυχαν να μείνουν στη δουλειά συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι υπηρεσίες των οποίων είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα του Σωματείου, για την παράταση των συμβάσεων των 12 εργαζομένων…

Σχετικά το Σωματείο Εργαζομένων ανακοίνωσε τα εξής: «Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, μετά από την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Καλαμάτας, το οποίο εκδίκασε την προσφυγή τους με την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων για παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου, η παράταση η μη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που συνέχιζαν να εργάζονται με προσωρινή διαταγή, ήταν στην διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να αποφασίσει την τυχόν παράταση της απασχόλησης των εργαζομένων μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε κενές οργανικές θέσεις» .

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, κοινοποίησε επιστολή αίτημα για άμεση παράταση των συμβάσεων εργασίας. Η κινητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων (Συμβασιούχων και Μονίμων), κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, απέσπασε ομόφωνη απόφαση παράτασης και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται και συνεχίζουν ενωμένοι μέχρι την  τελική νίκη, που δεν είναι άλλη από τις σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας».