Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Ο Δήμος λέει ότι αυτή η οικοδομή δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια…

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΗΠΕΘΕΚ
Διακόπηκε σήμερα για λίγο το χτίσιμο της δημόσιας τουαλέτας στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα, όταν περίοικοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία με το ερώτημα για το εάν γίνεται νόμιμα η οικοδόμηση του κτιρίου, εάν υπάρχει οικοδομική άδεια. Ωστόσο οι εργασίες μετά από λίγη ώρα συνεχίστηκαν κανονικά. Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια, όμως οι αντιδρώντες έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να τους δείξουν ποιος νόμος το λέει αυτό. Η απάντηση καθυστερεί να τους δοθεί…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, ανέφερε και στην Kalamata Journal ότι για το χτίσιμο των κτιρίων στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα και στο πάρκο του Δημοτικού Περιφερειακού Θέατρου δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία, διότι πρόκειται για κοινόχρηστα έργα σε κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο, απευθυνθήκαμε σε πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες, μέλη και του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι αποκλείεται να μην χρειάζονται οικοδομικές άδειες αυτά τα κτίρια.

Ψάξαμε και το νόμο 4495.2017, άρθρο 30 «Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας» και δεν βρήκαμε να εξαιρείται η ανέγερση των συγκεκριμένων κτιρίων από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Το θέμα, όσον αφορά το αν είναι νόμιμα ή όχι τα έργα του Δήμου, θα μπορούσε να ξεκαθαριστεί άμεσα αρκεί να έδινε ο Δήμος στη δημοσιότητα συγκεκριμένες εξηγήσεις. Θα το κάνει και πότε;
Στ.Μ.