Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 21:02

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Καλαμάτας λόγω σκουπιδιών!...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Καλαμάτας λόγω σκουπιδιών!...

ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΡΥΦΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, λόγω του φοβερού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου…

Το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το είχε ζητήσει εγγράφως ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τις αρχές του Φλεβάρη, ο οποίος όμως το είχε κρατήσει κρυφό. Δεν έκανε σχετική αναφορά ούτε την Πέμπτη, όταν το ζήτημα της απερίγραπτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μαραθόλακκα τέθηκε και από τον Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και από τον Τάσο Νιάρχο, σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών.

Το τι θέλει να πετύχει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με αυτή την απόφαση είναι άγνωστο. Φαίνεται όμως πολύ πιθανό να θέλει να επιτύχει τη μεταφορά των σκουπιδιών μέχρι να ανακουφιστεί κάπως η κατάσταση στο σημείο της διαχείρισης στη Μαραθόλακκα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είχε ισχυριστεί ότι η κατάσταση στη Μαραθόλακκα «είναι απολύτως αναστρέψιμη» και πως αυτό θα αρχίσει να φαίνεται από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Στην απόφαση του περιφερειάρχη σημειώνεται η «Κήρυξη (σε) Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε. Μεσσηνίας για τους λόγους που αναφέρονται στα (7) & (8) σχετικά έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας για χρονικό διάστημα τρεις (3) μήνες ήτοι και 14 Μαΐου 2018 σύμφωνα με το (11) σχετικό. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».
Στ.Μ.