Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 19:40

Σχέδιο δράσης για τον άμεσο τερματισμό του γκέτο της Αγίας Τριάδας ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

φωτό αρχείου από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας φωτό αρχείου από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΒΑΚΗ
Με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή Λακωνίας, Θανάση Δαβάκη, ενάντια στην πληθυσμιακή ομάδα των τσιγγάνων, η Οργάνωση Μελών Δυτικής Πόλης Καλαμάτας, του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει και πάλι το ζήτημα των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του συγκεκριμένου γκέτο με ένα τοπικό σχέδιο δράσης που θα στηρίζει τους τσιγγάνους και θα αποτρέπει τη συνέχιση του αποκλεισμού τους…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών τονίζει τα εξής: «Η Ο.Μ Δυτικής Πόλης Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ  κ.Δαβάκη για τους Ρομά.

Η οργάνωση μας έχει τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν με ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο κι έχει προσκαλέσει τους αρμόδιους φορείς για την ανάγκη ύπαρξης ενός τοπικού σχεδίου δράσης, με σκοπό τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας του γκέτο της Αγίας Τριάδας. Σχέδιο το οποίο πρέπει να βασίζεται στην ουσιαστική στήριξη των μετακινούμενων τσιγγάνων ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του πολιτικού, κοινωνικού και χωροταξικού αποκλεισμού που υφίστανται οι συνδημότες μας Ρομά που ζουν στην περιοχή αλλά και των ευπαθών κατοίκων της.

Τονίζουμε πως η στοχοποίηση και κατηγοριοποίηση συμπολιτών μας είναι απαράδεκτο φαινόμενο κι επικίνδυνο για την δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε πολιτικές μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κοινωνική συνοχή κι ακυρώνουν στην πράξη απαράδεκτες ρατσιστικές αντιλήψεις σαν κι αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ κ. Δαβάκης. Άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως τις πολιτικές μας τις χωρίζει το χάος».