Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 11:06

Αυτοψία στη Μαραθόλακκα: Σκουπίδια από το Δήμο σε δασική έκταση!

ΤΑΥΓΕΤΟΣ
Σε έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως δασική βρέθηκε να έχουν γίνει διαμορφώσεις και να έχουν τοποθετηθεί είτε σκουπιδοδεμάτια είτε το λεγόμενο κομπόστ, στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Kalamata Journal, στη Μαραθόλακκα πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Δασική Υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα και διαπιστώθηκε η παράνομη πράξη. Σημειώνεται ότι στη Μαραθόλακκα γίνεται προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων ή και διαχείριση και σε άλλα σημεία που είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά, τα συγκεκριμένα όμως έχουν παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από τη Δασική Υπηρεσία.

Προς διερεύνηση είναι το αν ο νέος χώρος που νοίκιασε ο Δήμος Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, για την προσωρινή αποθήκευση δεματίων με υπόλειμμα, έχει σημεία χαρακτηρισμένα ως δασικά. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως δημιουργείται θέμα και σχετικά με το ύψος του μισθίου που έχει συμφωνηθεί και καταβάλλει ο Δήμος στον ιδιοκτήτη του χώρου. Όπως επίσης θέμα υπάρχει και με το αν Δήμος Καλαμάτας τήρησε τους όρους που τέθηκαν από την Περιφέρεια προκειμένου να αποθήκευση στο συγκεκριμένο χώρο δεμάτια με υπόλειμμα (στεγανοποίηση του εδάφους, περίφραξη κ.λπ).

Πάντως πληροφορίες λένε ότι ο Δήμος Καλαμάτας αναζητεί τρόπο ώστε να διευθετηθεί εκ των υστέρων το θέμα χωρίς συνέπειες.
Στ.Μ.