Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 14:19

Υβριστές και συκοφάντες επιτέθηκαν στην αψεγάδιαστη δημοσιογράφο Χριστίνα Ελευθεράκη

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Στόχος επίθεσης υβριστών και συκοφαντών έγινε η αψεγάδιαστη δημοσιογράφος της Καλαμάτας, Χριστίνα Ελευθεράκη. Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι οι υβριστές και συκοφάντες δεν μπορούν να πτοήσουν τους δημοσιογράφους-μέλη της…

Ειδικότερα, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων ανακοίνωσε σήμερα: «Επίθεση με συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε η συνάδελφος Χριστίνα Ελευθεράκη, εργαζόμενη στην εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας.

Οι γνωστοί στην τοπική κοινωνία "κουκουλοφόροι" του διαδικτύου, νιώθοντας προφανώς πως καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία τους, επέλεξαν τη συνάδελφο για να αποδείξουν πως το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης δεν το ασπάζονται όλοι στη μικρή μας κοινωνία.

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές μετατρέπουν το διαδίκτυο από ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης σε όπλο στα χέρια κάθε ανώνυμου συκοφάντη και υβριστή.

Η θέση της ΕΣΗΕΠΗΝ για την προστασία της ελευθεροτυπίας και το δικαίωμα των μελών της να κάνουν ανεπηρέαστα το έργο τους είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καταδικάζουμε κάθε συκοφαντική και υβριστική επίθεση κατά συναδέλφων και δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν».