Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 18:58

Πως θα γίνει η Καλαμάτα πιο ελκυστική στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων

Πως θα γίνει η Καλαμάτα πιο ελκυστική στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μέτρα που θα κάνουν την Καλαμάτα πιο ελκυστική στους τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοια, όπως εκμάθηση ξένων γλωσσών στους οδηγούς ταξί για να μπορούν να επικοινωνήσουν στοιχειωδώς με τους ξένους πελάτες τους, αποφάσισαν να λάβουν τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, η οποία συνεδρίασε το πρωί. Επιπλέον θα γίνουν ενέργειες ώστε πεισθούν οι διοργανωτές κρουαζιέρων να βάλουν την Καλαμάτα στο πρόγραμμά τους.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να παραδώσει ο Δήμος βίντεο για την Καλαμάτα στις εταιρίες κρουαζιέρας, ώστε αυτό να προβάλλεται στους τουρίστες πριν πιάσει το καράβι στο λιμάνι. Ο Εμπορικός Σύλλογος δέχτηκε, τις ημέρες που βρίσκεται κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά δύο ώρες πέραν του ωραρίου τους, για να κάνουν τα ψώνια τους οι τουρίστες. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα διαθέτει τέσσερα άτομα με γνώσεις ξένων γλωσσών σε κάθε επίσκεψη κρουαζερόπλοιου, για να παρέχουν πληροφορίες. Η Επιτροπή Εθελοντισμού θα φροντίσει για την άμεση εκπαίδευση των οδηγών TAXI στην αγγλική γλώσσα.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τους συλλόγους των ναυτικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων θα αναλάβει τη σύνταξη φακέλου διεκδίκησης και προσέλκυσης κρουαζεροπλοίων. 
Τέλος αποφασίσθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας για την πραγματοποίηση συνάντησης το φθινόπωρο με τους διοργανωτές κρουαζιέρων εσωτερικού και εξωτερικού.
Ακόμη ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε ότι το έργο που θα συμβάλει περισσότερο για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Καλαμάτας στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων είναι η διαπλάτυνση και ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Φάρων, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.
Στ.Μ.