Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:50

Πως κατάφερε ο δήμαρχος να μην ψηφιστεί ομόφωνα επίτιμος δημότης ο Απόστολος Γεωργιάδης…

ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΒΙΚΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ 
Κατά πλειοψηφία, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, να αναγορευτεί επίτιμος δημότης ο Απόστολος Γεωργιάδης, καθηγητής νομικής και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Κανένας από τους παρόντες στη συνεδρίαση του Σώματος (απουσίασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης) δεν εξέφρασε την παραμικρή επιφύλαξη για το πρόσωπο που πρότεινε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, να ανακηρυχτεί ως επίτιμος δημότης. Πλην όμως η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της, Μανώλης Μάκαρης, διαμαρτυρήθηκε για την επαναλαμβανόμενη τακτική του δημάρχου, ο οποίος όχι μόνο επέλεξε μόνος του ποιος θα γίνει επίτιμος δημότης αλλά είχε γνωστοποιήσει σε όλους τους υπόλοιπους ποιος θα είναι αυτός και προχώρησε και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο για τη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης που θα γίνει στη γιορτή της Αγίας Τριάδας και των δικηγόρων, αφήνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώνεται για όλα αυτά τελευταίο και από τα Μέσα Ενημέρωσης...

Τελικά η απόφαση για την ανακήρυξη του Απόστολου Γεωργιάδη λήφθηκε με μία λευκή ψήφο, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά. Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει πως το προτεινόμενο πρόσωπο είναι άξιο, τόνισε όμως ότι η στάση του δημάρχου, που για πολλοστή φορά αγνόησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τον αναγκάζει να μη δώσει θετική ψήφο. Σχολίασε μάλιστα ότι δεν είναι η δική του ψήφος που στερεί την ομοφωνία από τη συγκεκριμένη απόφαση αλλά η τακτική που ακολουθεί σταθερά ο δήμαρχος απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις αντιπολιτεύσεις.

Τέλος, ο κ. Φαββατάς αναφέρθηκε και στη Βίκυ Μαραγκοπούλου, ρωτώντας το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή πότε θα γίνει η τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπό της, δεδομένου ότι και εκείνη έχει ανακηρυχθεί επίτιμη δημότισσα, ουσιαστικά όμως έχει τιμηθεί μόνο στα χαρτιά. Σχετική απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο δεν δόθηκε.  
Στ.Μ.