Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 19:06

Ανεξέλεγκτα μπάζα στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή του Άρι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ “ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ” 
Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών κοντά στην όχθη του Άρι και σε περιοχή που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Ποσειδώνα, στα Ακοβίτικα, καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης. Όπως τονίζει, η παράταξή του έχει επισημάνει το πρόβλημα όμως η δημοτική αρχή αδιαφορεί ενώ θα πρέπει να προχωρήσει στην απορρύπανση της περιοχής…

Ειδικότερα, σε κείμενο που υπογράφει ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνονται τα εξής: “Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή των Ακοβίτικων από την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και απορριμμάτων. Συγκεκριμένα λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ποσειδώνα και την προσφάτως αναπλασθείσα ανατολική όχθη του ποταμού  Άρι έχουν αποτεθεί σωροί από μπάζα, οικοδομικά υλικά, άχρηστα ελαστικά και κάθε είδους απορρίμματα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όπως είναι η συγκεκριμένη παραποτάμια ζώνη.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ρύπανσης  το είχαμε αναδείξει προ μηνός αλλά λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής συνεχώς διογκούται .

Καλείται η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση όλων των μπαζών και των απορριμμάτων  και την ουσιαστική απορρύπανση της περιοχής έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μιας ακόμα χωματερής”.