Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 20:04

Αιγιαλός και επιχειρήσεις, παρεμπόριο, Σχολή Παπαφλέσσα στη συνάντηση Ανοιχτού Δήμου - Επιμελητηρίου

Αιγιαλός και επιχειρήσεις, παρεμπόριο, Σχολή Παπαφλέσσα στη συνάντηση Ανοιχτού Δήμου - Επιμελητηρίου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Συνεργασία με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου είχε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη. Συζητήθηκαν σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για τις παρεμβάσεις των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον αιγιαλό στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα (Φαρών και Κρήτης) από κοινού από το Επιμελητήριο και το Δήμο, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου κ.ά…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, η επίσκεψη στο Επιμελητήριο έγινε “με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Καλαμάτας καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η συζήτηση περιελάμβανε και τα ακόλουθα:

  1. Την ανάγκη δημιουργίας ένας τοπικού χωρικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων

1.Την ανάγκη εκπόνησης ενός κανονισμού λειτουργίας και εκμετάλλευσης του αιγιαλού και της παραλίας μετά από διαβούλευση με τους επαγγελματίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που ως γνωστόν αποτελεί πάγια θέση της παράταξής μας.

  1. Τη λήψη μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου που αποτελεί πληγή για την υγιή επιχειρηματικότητα και τον επικουρικό ρόλο που μπορεί να έχει σε αυτή τη προσπάθεια η δημοτική αστυνομία.
  2. Την ανακατασκευή του κτιρίου στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα με την υπαγωγή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση του από κοινού με τον Δήμο Καλαμάτας.
  3. Την προτεραιότητα βελτίωσης των υποδομών της πόλης με κύρια θέματα την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού με την διαχείριση της λυματολάσπης, τις οδικές υποδομές, την επαναλειτουργία τρένου και την αναβάθμιση του αεροδρομίου και του λιμανιού.
  4. Τη δημιουργία κέντρου στήριξης της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο”.