Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 17:45

Αρωγός της Γαίας Μάνης το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων και το Επιμελητήριο

Ο Κώστας Ξυδέας από τη Γαία Δυτικής Μάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Θεόδωρος Καλογερόπουλος Ο Κώστας Ξυδέας από τη Γαία Δυτικής Μάνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Θεόδωρος Καλογερόπουλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ 
Τη μεγάλη προσφορά της Γαίας Δυτικής Μάνης, οι εθελοντές της οποίας σβήνουν φωτιές, βρίσκουν αγνοούμενους, μεταφέρουν στο Νοσοκομείο τραυματίες, απεγκλωβίζουν άτομα από τροχαία ατυχήματα, αναγνωρίζουν το Σωματείο Επισκευατών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο και δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους προς τη Γαία οι επισκευαστές αυτοκινήτων θα επισκευάζουν και θα συντηρούν δωρεάν το στόλο οχημάτων του εθελοντικού Συλλόγου από τη Μάνη…

Η επαφή του μεταξύ της Γαίας και του Σωματείου έγινε στο πλαίσιο της δράσης του Επιμελητηρίου “Ανοικτό Επιμελητήριο’’ και ύστερα από συνεργασία του εκπροσώπου της Γαίας,  Κώστα Ξυδέα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο και τον πρόεδρο του Σωματείου Επισκευαστών Θεόδωρο Καλογερόπουλο, ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση “το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μελών του, είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άμεση επίλυση ενός ιδιαίτερα σημαντικού θέματος που αφορά τον εθελοντικό και αυτοχρηματοδοτούμενο σύλλογο Μάνης «ΓΑΙΑ».

Ύστερα από την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος με τον Διοικητή της ομάδας κ. Κώστα Ξυδέα, αλλά και τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισκευαστών Αυτ/των & Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Θεόδωρο Καλογερόπουλο, αποφασίστηκε η μόνιμα δωρεάν κάλυψη των επισκευών αλλά και της συντήρησης του στόλου των οχημάτων της «ΓΑΙΑΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κ. Ξυδέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε γεγονότα που έχει κληθεί η ομάδα του επέμβει και να βοηθήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη για πόρους, οι οποίοι θα βοηθήσουν στη συνέχιση του δύσκολου αλλά ταυτόχρονα αναγκαίου έργου τους.

Ο Σύλλογος» ΓΑΙΑ» ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε θέματα της Πολιτικής Προστασίας όπως πυρόσβεση (αστική και δασική), παροχή Α’ Βοηθειών, απεγκλωβισμό από οχήματα, σεισμικές καταστροφές, θαλάσσια ατυχήματα, έρευνα και διάσωση (σε βουνό και θάλασσα) κ.α.

Η πλειοψηφία των εθελοντών είναι σπηλαιολόγοι και εξειδικεύονται στην σπηλαιοδιάσωση, αλλά και διάσωση σε φαράγγια, με άρτια συντηρημένο και ικανοποιητικό εξοπλισμό για όλα τα παραπάνω περιστατικά.

Η δράση «Ανοιχτό Επιμελητήριο» δίνει τη δυνατότητα τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους φορείς να έρθουν κοντά με το Θεσμό και μέσω της κοινωνικής υπευθυνότητας που τους διακρίνει, να επιλύονται ζωτικά και χρόνια προβλήματα.

Καλούμε την επιχειρηματική κοινότητα να αγκαλιάσει την προσπάθεια και μέσω της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από τη θέση του, να κάνουμε όλοι μαζί τη εθελοντική προσφορά μέρος της εταιρικής μας ταυτότητας”.