Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 17:26

Πόλη εν πλω και πάλι η παραλία της Καλαμάτας

Στη Λυκούργου Στη Λυκούργου

ΔΥΝΑΤΗ ΜΠΟΡΑ
Δεν έχει ξεθυμάνει πλήρως ακόμη η δυνατή μπόρα που ξεκίνησε στις 3:15 το μεσημέρι, ωστόσο παραλιακοί δρόμοι της Καλαμάτας έχουν γίνει και πάλι ποτάμια και τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία και επικινδυνότητα. Πάντως η ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας είναι ότι δεν υπάρχει ουδεμία κλήση για άντληση υδάτων από κτήρια.

Σε ποτάμι έχουν μετατραπεί η Αρτέμιδος και η Νέδοντος από τη Λυκούργου και κάτω. Μάλιστα στην τελευταία γέφυρα του Νέδοντα έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα νερού. Η συνηθισμένη εικόνα σε κάθε μπόρα επαναλήφθηκε στην Ακρίτα. Όσο πιο κοντά προς το λιμάνι φτάνει ο δρόμος τόσο και μεγαλύτερος είναι ο όγκος του νερού που έχει καταλάβει το ρεύμα της καθόδου κυρίως, σε όλη την επιφάνεια του οδοστρώματος. Στο λιμάνι, μπροστά από το λιμεναρχείο, το νερό έχει εγκλωβιστεί από το κράσπεδο της προκυμαίας με τους κυβόλιθους. Το ίδιο συμβαίνει και στη Ναυαρίνου, όπου τα νερά της βροχής έχουν φτάσει το ύψος του κράσπεδου του ποδηλατόδρομου. Μεγάλη είναι η ποσότητα νερού που έχει εγκλωβιστεί και στην οδό Λυκούργου, κοντά στην Ψαρών, όπως επίσης πλημμυρισμένη είναι και η Ελευθερίου Βενιζέλου, ο δρόμος προς τον Κορδία.
Ωστόσο πιο ψηλά στην Καλαμάτα η κατάσταση είναι αρκετά καλή, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μπόρα ήταν η πρώτη δοκιμή του αγωγού που τοποθετήθηκε στην Αριστομένους, ο οποίος τράβηξε τα νερά, που μέχρι πρόσφατα έφευγαν στην Αναγνωσταρά και δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα.
Στ.Μ.