Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 20:46

«Κοκκορομαχίες» για το Μανιάτικο Πανόραμα…

Γιώργος Βενιζελέας, Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Γιαννημάρας Γιώργος Βενιζελέας, Παναγιώτης Αλευράς και Δημήτρης Γιαννημάρας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, 
ΕΜΠΟΡΟΙ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΣΕΡΙΩΤΩΝ

Διαστάσεις φαρσοκωμωδίας παίρνει η κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ δημάρχου Καλαμάτας, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κάποιων εμπόρων και Συλλόγου Τσεριωτών Αττικής, για το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Παραλία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε χθες «πανηγύρι» και «αρπαχτή» τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, υποστήριξε ότι κάποιοι μέσω του Μανιάτικου Πανοράμας «κερδοσκόπησαν εις βάρος του στεγασμένου εμπορίου».
Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, σχολίασε ότι «είναι μεμψιμοιρία τέτοιες πρωτοβουλίες να τις πολεμάμε» και υποστήριξε ότι «είναι κοντόφθαλμη η αντίληψη ότι τέτοια φεστιβάλ ανταγωνίζονται τα μαγαζιά».
Από την πλευρά του πρόεδρος του Συνδέσμου Τσεριωτών Αττικής, Γιώργος Βενιζελέας, σε απάντησή του σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το δήμαρχο Καλαμάτας και τον Εμπορικό Σύλλογο, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταλάβαμε ότι ο κος Δήμαρχος δεν θέλει να επαναληφθεί το ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ στην πόλη του. Μας το έδωσε να το καταλάβουμε με τις δηλώσεις του, αλλά καλό θα ήταν να ανακοινώνει τους πραγματικούς λόγους που δεν μας θέλει και όχι να αφήνει υπονοούμενα ακόμα και για οικονομικής φύσεως θέματα. Ίσως έτσι να λειτουργεί πολιτικά ο ίδιος, όχι όμως και εμείς. Η συστηματική, ανηλεής και άδικη επίθεση που δέχτηκε το 7ο ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ από το Δήμαρχο Καλαμάτας κο Νίκα, σαν στόχο είχε την ματαίωσή του και την δυσφήμισή του. Απέτυχε παταγωδώς και αυτό είναι εμφανές από την τεράστια προσέλευση του Καλαματιανού κοινού, αλλά και των τουριστών-επισκεπτών της περιοχής. (…) Ποιοι ζημιώθηκαν τελικά; Τα οφέλη στην οικονομική ζωή της πόλης ήταν πολλαπλά και ειδικά των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήδη έκλεισαν και εμπορικές συμφωνίες για προμήθεια καταστήματος λιανικής, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα δραστηριότητα στον Πειραιά, ενώ υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα ακόμα και για εξαγωγές. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε πολλές ακόμα ενέργειες μέσω των οποίων προσπάθησαν να αποτρέψουν την υλοποίηση του 7ου ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, αλλά εμείς πεισμώσαμε και με τη συμπαράσταση λίγων, αλλά καλών φίλων της Μάνης συνεχίσαμε, πιστοί στις παραδόσεις μας.
Άλλωστε και η κορφή του Ταΰγετου είναι μόνη, αλλά γι’ αυτό καμαρώνει…».