Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 19:09

“Πρεσβευτής” της ελληνικής βιντεοτέχνης σε διεθνές project στο L.A. το Video Art Mηδέν

WOW: WE ARE ONE WORLD 
Έργα βιντεοτέχνης από την Ελλάδα, σε επιμέλεια του Video Art Mηδέν και της Γιούλας Παπαδοπούλου, από την Καλαμάτα, συμμετέχουν στο διεθνές καλλιτεχνικό project WOW:We are One World, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, το οποίο ξεκινάει σήμερα, 21 Ιούλη 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκέμβρη...

Ειδικότερα, η ελληνική βιντεοτέχνη ταξιδεύει με το Video Art Μηδέν στο Torrance Art Museum (ΤΑΜ), όπου παρουσιάζεται το διεθνές project.
Όπως σημειώνει το Video Art Μηδέν, “το συνολικό πρόγραμμα του WOW: We are One World περιλαμβάνει περισσότερα από 125 βίντεο καλλιτεχνών από 30 χώρες, επιλεγμένα από 10 προσκεκλημένους επιμελητές από το Μεξικό, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισραήλ, Αυστρία και Ρωσία, καθώς και ενότητες του Γερμανού επιμελητή Wilfried Agricola de Cologne, ο οποίος συντονίζει το project.
Η συγκεκριμένη ενότητα του Video Art Μηδέν έχει ταξιδέψει ήδη στη Βενεζουέλα (Noddocs Festival, Caracas) και στην Κύπρο (Cheap Art Cyprus, Λεμεσός).
Στην ενότητα του Video Art Μηδέν συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Down to Earth // Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου
Άννα Βάσωφ  – Down to Earth, Ελλάδα-Αυστρία 2014, 4.01
Αλέξανδρος Κακλαμάνος  – A Minor, Ελλάδα 2014, 2.11
Πάνος Μαζαράκης  – Virtual Vanity, Ελλάδα 2016, 1.21
Γιάννης Κρανιδιώτης  – Ichographs MdelP, Ελλάδα 2015,4.13
Αλέξης Καραντάνας  – Untitled, Ελλάδα 2015-16, 6.38
Κατερίνα Αθανασοπούλου – Branches of Life, Μ. Βρετανία 2016, 4.14
Βασίλης Καρβούνης – Dancing with Thanatos, Ελλάδα 2015, 3.45
Περισσότερες πληροφορίες και το συνολικό πρόγραμμα της έκθεσης στο Torrance Art Museum μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wow.engad.org/wow-18-usa/


Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με διεθνή δράση για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της. Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Δημιούργησε ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.
Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσεία του εξωτερικού.


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη
Info: www.festivalmiden.gr || www.facebook.com/festivalmiden