Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 15:24

Ο Δήμος Καλαμάτας και η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Αττικής

Ο Δήμος Καλαμάτας και η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Αττικής

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΑΒΒΑΤΑ 
Βοήθεια, νερά, τροφή, γάλατα και ρούχα, ξεκίνησε να συλλέγει και ο Δήμος Καλαμάτας για τους πυρόπληκτους της Αττικής, στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας. Την ενημέρωση έκανε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος. Όμως ο αντιδήμαρχος πρόνοιας, Παύλος Μπουζιάνης, δήλωσε ευθέως ότι δεν χρειάζεται να συγκεντρωθεί άλλη βοήθεια, ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων έχουν ανακοινώσει ότι δεν χρειάζονται και δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την τεράστια ποσότητα που συγκεντρώνεται, η οποία μπορεί στο τέλος να καταλήξει σε καμιά χωματερή, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά. Πρότεινε να αναζητηθεί τι άλλο χρειάζονται οι πυρόπληκτοι ώστε να προσπαθήσει ο Δήμος να το εξασφαλίσει. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, από την πλευρά του πρότεινε στη δημοτική αρχή να διοργανώσει μια εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες, δεδομένου ότι ανάγκη προσφοράς αίματος εξακολουθεί να υπάρχει…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο, Θανάση Ηλιόπουλο, να εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για τους νεκρούς και την καταστροφή που έχει σημειωθεί. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, σημείωσε ότι μέσα από τη μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τον ελληνικό λαό προς τους πληγέντες θα πρέπει, στην επόμενη φάση, να πραγματοποιηθεί μια βαθύτερη συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, διατύπωσε την άποψη ότι τέτοιες καταστροφές γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός καλύτερου συντονισμού από την πολιτεία ώστε η βοήθεια να φτάσει σε αυτούς που τη χρειάζονται και όχι σε επιτήδιους, όπως ανέφερε ότι συνέβη σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα στην πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007.

Ο Τάσος Νιάρχος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολίασε από την πλευρά του ότι αν πραγματικά δέχεται κάποιος ότι είναι αδύνατο να αποφευχθούν τέτοιες καταστροφές τότε είναι σαν να λέει ότι η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι να απευθύνεται κανείς στον Αμβρόσιο για προσευχή. Ο Τάσος Νιάρχος υποστήριξε από την πλευρά του ότι ευθύνες υπάρχουν για τις καταστροφές και διερωτήθηκε σχετικά σε ποιο βαθμό υποστηρίζεται η Δασική Υπηρεσία από την πολιτεία ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή της, ενώ ειδικά για το Δήμο Καλαμάτας υποστήριξε ότι στον προϋπολογισμό του δεν γνωρίζει αν υπάρχει κανένας κωδικός για παρεμβάσεις με σκοπό την πρόληψη καταστροφών.

Στ.Μ.