Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 16:15

Οδύνη και πένθος για τον νεκρό εν ώρα καθήκοντος επισμηναγό της 120 ΠΕΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων όρισε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών για τις οποίες κατέπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας, στις 8:50 το πρωί κοντά στη Σπάρτη. Από την περιοχή με τα συντρίμμια του αεροσκάφους ανασύρθηκε νεκρός ο κυβερνήτης επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, 39 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όρισε τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία για τον χαμό του στελέχους της εν ώρα καθήκοντος, ενώ με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συλλυπήθηκε την οικογένεια του. …

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, “την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος”.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τον θάνατο του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, έχει ως εξής: "Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας".

Τη θλίψη του για το θάνατο του επισμηναγού εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνεται ότι “η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας”.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “η τραγική απώλεια του Επισμηναγού Νικολάου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που υπηρετούσε στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην Πολεμική μας Αεροπορία και τα στελέχη της, που προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα μας, με πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας.

Ο Επισμηναγός Νικόλαος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, έχασε τη ζωή του, υπηρετώντας την πατρίδα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.