Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 20:34

Απόπειρα συνετισμού των “ανταρτών” της Ν.Δ. για τις εκλογές στους Δήμους της Μεσσηνίας

Απόπειρα συνετισμού των “ανταρτών” της Ν.Δ. για τις εκλογές στους Δήμους της Μεσσηνίας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Νομαρχιακή Συνέλευση θα συγκαλέσει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο Σεπτέμβρη, προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια συνεννόησης ή ακόμη και συναιτισμού ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση, δηλαδή η κάθοδος διαφορετικών ψηφοδελτίων με υποψήφιους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019. Για τη Νέα Δημοκρατία έχει εξαιρετική σημασία να αποφευχθούν οι διχασμοί ώστε να μην επηρεαστεί το κλίμα και στις βουλευτικές εκλογές εφόσον γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ή λίγο πριν ή λίγο μετά…

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να μη δώσει χρίσματα σε υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, να μην επιβάλει καν υποψήφιους δημάρχους. Η προσπάθειά της θα είναι να επιδιώξει να φέρει σε μια συνεννόηση τους ενδιαφερόμενους ώστε εάν είναι δυνατό να συμφωνήσουν ποιος θα είναι ο επικεφαλής και να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο.

Είναι όμως μια δύσκολη προσπάθεια, γιατί ήδη μέλη του κόμματος έχουν εκδηλώσει πρόθεση να ηγηθούν ψηφοδέλτιων, ενώ δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό αμφισβητούνται σοβαρά από κομματικά στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος. Πιο έντονο φαίνεται ότι είναι αυτό το πρόβλημα στο Δήμο Τριφυλίας με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ωστόσο το πιο δύσκολο θέμα που θα κληθεί να διαχειριστεί το κόμμα είναι τι θα γίνει στο Δήμο Καλαμάτας σε περίπτωση που ο Παναγιώτης Νίκας δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Είναι έντονοι οι φόβοι της διάσπασης γιατί η δημοτική ομάδα του Παναγιώτη Νίκα δεν θα δεχτεί να επιβληθεί κάποιος τρίτος ως επικεφαλής. Όμως μέσα από την δημοτική ομάδα κανείς δεν έχει ξεχωρίσει ως διάδοχος του Παναγιώτη Νίκα, εξαιτίας βέβαια της ηγεμονικής παρουσίας του δημάρχου. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι έξω από τη δημοτική ομάδα που θα ήθελαν να ηγηθούν του συνδυασμού.

Αν και ακόμη είναι νωρίς, δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις των ενδιαφερόμενων, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, σε συνεννόηση και με τα κεντρικά του κόμματος, θα καλέσει στη Νομαρχιακή Συνέλευση τους ενδιαφερόμενους να ανακοινώσουν τι θα πράξουν και θα επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση και κοινή πορεία χωρίς πολυδιάσπαση. Η απόφαση για την πραγματοποίηση της Νομαρχιακής Συνέλευσης πάρθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Στ.Μ.