Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 15:03

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα πάνε στη συγκέντρωση του Μ. Μάκαρη και εξηγούν γιατί

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα πάνε στη συγκέντρωση του Μ. Μάκαρη και εξηγούν γιατί

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ούτε ένας από τους έξι δημοτικούς συμβούλους της παράταξης στην οποία είναι επικεφαλής ο Μανώλης Μάκαρης, δεν πρόκειται να παραστεί αύριο, Δευτέρα, στη συγκέντρωση που συγκαλεί ο επικεφαλής, στις εφτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας “REX”. Όπως σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση, η συγκέντρωση του Μανώλη Μάκαρη συγκαλείται ύστερα από μονομερή δική του απόφαση, χωρίς να έχει συμφωνηθεί καμία διαδικασία από την παράταξη. Επιπλέον οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι αναγγέλλουν την έναρξη, από την πλευρά τους, επαφών με πρόσωπα και συλλογικότητες της πόλης, για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα συσπειρώσει τις κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής και θα έχει νικηφόρα δυναμική. Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Κ. Γεωργακίλα, Μ. Βεργινάδη, Ι. Θεοφιλόπουλο, Στ. Μπεχράκη, Στ. Σταματόπουλο και Δ. Φαββατά…

Η κοινή ανακοίνωση των έξι δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” έχει ως εξής:

“Με  αφορμή  τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε σχέση με τη συγκέντρωση  της Δευτέρας, 3ης Σεπτεμβρίου 2018, που πραγματοποιείται με μονομερή πρωτοβουλία  του επικεφαλής της παράταξης μας, επιθυμούμε και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες  μας, για τα παρακάτω:

Βρισκόμαστε  στη δυσάρεστη  θέση να δηλώσουμε ότι δεν υφίσταται καμία προκαθορισμένη, συμπεφωνημένη ή επεξεργασμένη διαδικασία, περί  της εξαγγελθείσας συγκέντρωσης και του περιεχομένου της, για την παραπάνω ημερομηνία, την οποία ευθύς  εξ αρχής χαρακτηρίσαμε ως αιφνιδιαστική και ως υποκρύπτουσα άλλες ιεραρχήσεις και επιλογές.

Τα όποια δημοσιεύματα  περί δήθεν «αδειάσματος»,  διαζυγίου ή μεθοδεύσεων, δεν  απηχούν το πνεύμα και τις προθέσεις μας.  Αντίθετα, υφίσταται έκδηλη η επιθυμία μας  για πρωτοβουλίες, όσον αφορά σε δράσεις αναζήτησης  διευρύνσεων και νέων συμμαχιών, υπό το φως του νέου νομοθετήματος του  «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής, που αυτό υιοθετεί, με την προοπτική της  συγκρότησης ψηφοδελτίων, που θα προσδώσουν, μέσω της απελευθέρωσης αφανών μέχρι  σήμερα δυνάμεων, νέα δυναμική στην κοινωνία, με σκοπό τη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Το νέο αυτοδιοικητικό  πλαίσιο, που ορίζεται  από το νομοθέτημα του «Κλεισθένη»,  επιβάλλει συνεννόηση, ανταλλαγή απόψεων,  διεύρυνση δυνάμεων και συνεργασία σε αμοιβαία  ισότιμη βάση, με σκοπό την απαγκίστρωση από το  σημερινό κατεστημένο του Δήμου Καλαμάτας, που έχει ως  κύριο χαρακτηριστικό του τις διαμορφωμένες πελατειακές  σχέσεις, πνίγοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την προοπτική  της ανάπτυξης του Δήμου και της αναβάθμισης της ποιότητας  ζωής των δημοτών.

Εμείς οι έξι (6) δημοτικοί σύμβουλοι,  που υπογράφουμε αυτό το Ενημερωτικό Δελτίο, ως  μέλη της δημοτικής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ», υπερβαίνοντας προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες,  δεν πασχίζουμε και δεν αγωνιούμε να εξασφαλίσουμε κάποιον ιδιαίτερο προσωπικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια,  προσφέρουμε δε τον εαυτό μας, με ανιδιοτέλεια , στην διαφαινόμενη κοινή πορεία της προοδευτικής κοινωνίας  της πόλης μας, στη βάση του προγράμματός μας και συνακόλουθα των τυχόν προγραμματικών συγκλίσεων.

Επομένως, ξεκινούμε συζήτηση με πρόσωπα και συλλογικότητες, που συμφωνούν στην επιτυχία της παραπάνω προσπάθειας, για τη διαμόρφωση ψηφοδελτίου  ανοιχτού σε νέες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής, κοινής αποδοχής, θέτοντας άπαντες και εξ υπαρχής τον εαυτό μας στην  κρίση της παράταξης, αλλά και ευρύτερα των δημοτών, με σκοπό τη συσπείρωση και σύγκλιση δυνάμεων της κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί  ένα ψηφοδέλτιο νίκης , για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Καλαμάτας.

Οι  όποιες  σκέψεις ή  απόψεις ή διεργασίες,  όπως εξηγήσαμε παραπάνω,   έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα  και το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοτικής  μας Παράταξης και αφορούν στη φιλοσοφία και στις  προτεραιότητες της.

Επομένως, με  τις σκέψεις αυτές, χωρίς διάθεση αντιπαλότητας, αλλά με διάθεση φιλίας και αλληλοσεβασμού στη κοινή διαδρομή και τους κοινούς μελλοντικούς  αυτοδιοικητικούς αγώνες, δηλώνουμε ότι :

α]  δεν μπορούμε  να παρευρεθούμε  στη συνάντηση της  3ης Σεπτεμβρίου 2018  και

β]  οι αποφάσεις  ή τα αποτελέσματα  αυτής της συνάντησης  δεν μπορούν να είναι δεσμευτικά  για το σύνολο της Παράταξης.

 

Καλαμάτα , 02  Σεπτεμβρίου 2018

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Βεργινάδη  Μαρία,

Γεωργακίλας  Κωνσταντίνος,

Θεοφιλόπουλος  Ιωάννης,

Μπεχράκης Σταμάτης,

Σταματόπουλος Ευστάθιος,

Φαββατάς Δημήτριος”.