Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:30

Από τους 35 οι 29 ψήφισαν τον Παύλο Μπουζιάνη για νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΤΖΕΑ 
Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ο Παύλος Μπουζιάνης εξελέγη το βράδυ της Πέμπτης νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στη θέση του εκλιπόντος Παναγιώτη Καρατζέα, σε μια διαδικασία που διηύθυνε η πλειοψηφούσα δημοτική σύμβουλος, Μαρία Οικονομάκου. Ο Παύλος Μπουζιάνης μετά την εκλογή του δεσμεύτηκε ότι θα είναι ένας αντικειμενικός, δίκαιος και σωστός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και θα προσπαθεί συνεχώς για να επικρατεί στο Σώμα ομόνοια, να γίνονται συγκλίσεις και να αποφεύγονται οι εντεγκλίσεις και οι εντάσεις...

Ο Παύλος Μπουζιάνης προτάθηκε ομόφωνα από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ η πρόταση έλαβε ψήφους και από συμβούλους της αντιπολίτευσης, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ψήφισε λευκό κρίνοντας όχι το πρόσωπο του υποψήφιου αλλά το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Μιχάλης Αντωνόπουλος απείχε από τη διαδικασία για τον ίδιο λόγο. Τελικά από τους 35 παρόντες δημοτικούς σύμβουλους τον Παύλο Μπουζιάνη ψήφισαν οι 29 και βρέθηκαν έξι λευκά ψηφοδέλτια.

Τον Παύλο Μπουζιάνη συγχάρηκαν για την εκλογή του με δηλώσεις τους ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Σταματόπουλος (ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης απουσιάζει στη Μόσχα της Ρωσίας, σε αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου) και ο Θόδωρος Μπρεδήμας από την “Αλλαγή”.

Στ.Μ.