Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 17:31

Άνοιξε το "Νηπιαγωγείο", ξεκινούν μαθήματα, παιχνίδια και η ετοιμασία των νέων παραστάσεων

Κωνσταντίνα Κολόκα, Καλλιρρόη Βελέντζα, Γιώργος Κολοκάθης, Ελένη Ευταξοπούλου, Πάνος Ταντής, Ελένη Χρηστίδου Κωνσταντίνα Κολόκα, Καλλιρρόη Βελέντζα, Γιώργος Κολοκάθης, Ελένη Ευταξοπούλου, Πάνος Ταντής, Ελένη Χρηστίδου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το Θέατρο Νηπιαγωγείο άνοιξε και ξεκινάει εντατικά τη δράση του. Από αύριο Σάββατο μέχρι τις 7 Οκτώβρη θα παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο τη μουσικοθεατρική του παράσταση “...Στις Βάρκες”, σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένων της Καλλιρρόης Βελέντζα. Από τις 24 Σεπτέμβρη ξεκινούν και τα μαθήματα υποκριτικής, τα μαθήματα μουσικής - κιθάρας για τεμπέληδες, τα μαθήματα μουσικής -βίντεο κλιπ και τα θεατρικά παιχνίδια, από τους Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Χρηστίδου, Πάνο Ταντή και Ελένη Ευταξοπούλου. Έχει επίσης ετοιμαστεί το πρόγραμμα για τον θεατρικό χειμώνα. Πριν τα Χριστούγεννα θα ανέβει η παιδική παράσταση “Η μπάντα του δάσους” σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευταξοπούλου, ενώ ετοιμάζεται και η παράσταση για ενηλίκους “Οι δούλες” του Ζαν Ζενέ, με βασική συντελέστρια την Κωνσταντίνα Κολόκα…

Για το δυναμικό ξεκίνημα της νέας θεατρικής περιόδου και των μαθημάτων και παιχνιδιών μίλησε σε συνέντευξη Τύπου η Καλλιρρόη Βελέντζα, εκπρόσωπος του Θεάτρου Νηπιαγωγείου στην οδό Λαιίκων.

“...Στις βάρκες”

Ακολούως ο Γιώργος Κολοκάθης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην επαναπαρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης “...Στις Βάρκες”, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο για την ξενιτιά, με μαρτυρίες προσφύγων, τις οποίες έχει συνθέσει η Καλλιρρόη Βελέντζα, η οποία έχει κάνει και τη σκηνοθεσία. Μουσική εκτός από τον ίδιο τον Γιώργο Κολοκάθη παίζει ο Πάνος Ταντής, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Καλλιρρόη Βελέντζα και Ελένη Χρηστίδου.

Όπως επισήμανε η Καλλιρρόη Βελέντζα, τον Ιούλιο που παρουσιάστηκε πρώτη φορα η παράσταση σημειώθηκε 100% sold out και αποφασίστηκε να παρουσιαστεί ξανά ύστερα από επιθυμία του κοινού που δεν μπόρεσε να τη δει το καλοκαίρι. Πρόσθεσε ότι αντί για εισιτήριο θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά.

Θεατρικά παιχνίδια

Η Ελένη Ευταξοπούλου στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τα θεατρικά παιχνίδια που θα γίνονται στο Θέατρο Νηπιαγωγείο κάθε Παρασκευή και αφορούν παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 18 ετών. Όπως σημείωσε, σκοπός των παιχνιδιών είναι να γνωρίσουν τα παιδιά και οι νέοι όλα τα εκφραστικά τους εργαλεία, να δουλέψουν τη φαντασία και το λόγο, να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους με θάρρος.

Μουσική - Κιθάρα για τεμπέληδες

Ο Πάνος Ταντής μίλησε για τα μαθήματα μουσικής - κιθάρας για τεμπέληδες, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη. Όπως σημείωσε, “σκοπός δεν είναι να γίνουμε βιρτουόζοι στην κιθάρα” αλλά να γίνει η μουσική μέσο επικοινωνίας και να δημιουργηθεί μια παρέα που θα δημιουργήσει τη δική της μουσική”.

Μουσική - βίντεο κλιπ

Η Ελένη Χρηστίδου θα κάνει τα μαθήματα μουσικής - βίντεο κλιπ με στόχο “το παιχνίδι, την κοινωνικοποίηση, την έκφραση με εργαλείο τη μουσική. Δεν είναι ένα μάθημα για να μπορέσουμε να διαβάζουμε τις νότες αλλά για να χρησιμοποιούμε τον ήχο και τα όργανα που έχουμε στη διάθεσή μας σαν τρόπο έκφρασης. Και θα μπούμε επίσης στην ιδέα της χορογραφίας, της σκηνογραφίας, της σκηνοθεσίας, της ηχογράφησης, της βιντεολήψης, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας βίντεο κλιπ”.

Μαθήματα υποκριτικής

Σε ό,τι αφορά τα μαθήματα υποκριτικής, θα γίνονται κάθε Δευτέρα από την Καλλιρρόη Βελέντζα.

“Οι δούλες” του Ζαν Ζενέ

Η Κωνσταντίνα Κολόκα μίλησε για τη χειμερινή παραγωγή για ενηλίκους και το έργο που έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί, που είναι “Οι δούλες” του Ζαν Ζενέ. Όπως σημείωσε, “είναι ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο έργο. Κατατάσσεται στο θέατρο του παραλόγου ωστόσο έχει πάρα πολύ λογική δομή. Είναι ένα έργο που έχει πάρα πολλές υποκριτικές απαιτήσεις, θέλει αρκετή δουλειά και εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”. Στο έργο θα παίξουν η Ελένη Ευταξοπούλου, η Καλλιρρόη Βελέντζα και η ίδια η Κωνσταντίνα Κολόκα.

Παιδική παράσταση “Η μπάντα του δάσους”

Τέλος η Ελένη Ευταξοπούλου αναφέρθηκε στην παιδική παραγωγή, η οποία θα παρουσιαστεί πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για έργο βασισμένο στους “Μουσικούς της Βρέμης”, των αδελφών Γκριμ, το οποίο διασκεύασε η ίδια και το σκηνοθετεί με τίτλο “Η μπάντα του δάσους”. Όπως σημείωσε, πρόκειται “για τέσσερα ζώα που λόγω του γήρατος τα διώχνουν τα αφεντικά τους μακριά. Αυτά χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο της προσωπικής τους αναζήτησης και έτσι το ένα βρήκε το άλλο και την παρηγοριά.  Αφού πέρασαν διάφορες περιπέτειες αποφάσισαν να γίνουν μια μπάντα. Πιστεύω ότι με τη μουσική που ετοιμάζουν οι “Τσίκι Μπομ” θα γίνει μια καταπληκτική δουλειά. Ελπίζω ότι θα είναι μια παράσταση λίγο ιδιαίτερη, που θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει κιόλας στα σχολεία και τα παιδιά θα περάσουν πάρα πολύ καλά”.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, για τις ημέρες και τις ώρες των παραστάσεων και των μαθημάτων μπορούν να τηλεφωνούν στο 6948930181 ή να επισκέπτονται τη σελίδα του Θεάτρου Νηπιαγωγείο στο στο φέισμπουκ.

Στ.Μ.