Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:36

Άλλες ήταν οι άμεσες ανάγκες της ΔΕΥΑΚ και όχι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Η αγορά των τεσσάρων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη ΔΕΥΑΚ δεν καλύπτει άμεσες ανάγκες της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά την επιδίωξη προβολής των διοικούντων ενόψει των εκλογών, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Τονίζει ότι η προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΚ πρέπει να είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η προμήθεια ενός σύγχρονου αποφρακτικού μηχανήματος, καθώς και φορτηγών και σκαπτικού μηχανήματος, για τη συντήρηση των υποδομών της Επιχείρησης…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει: “Είμαστε υπέρ της τεχνολογίας και της εξέλιξης και χαιρετίζουμε την αγορά των τεσσάρων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Θεωρούμε όμως την όλη σκηνοθεσία, που στήθηκε για την παρουσίαση της παραλαβής τους, υπερβολική.

Γιατί όπως σε όλα τα έργα του Δήμου, έτσι και της ΔΕΥΑΚ, οι προτεραιότητες καθορίζονται για τη ΒΙΤΡΙΝΑ, αποκρύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό και σε προσωπικό.

Η έλλειψη σχεδιασμού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας έχει οδηγήσει στην προτεραιότητα προβολής έργων βιτρίνας.    

Προτεραιότητες για μας είναι:

  •         Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  •         Αγορά εξοπλισμού με προτεραιότητα την προμήθεια ενός σύγχρονου αποφρακτικού μηχανήματος, στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων Αποχέτευσης και να μπορεί να προλαβαίνει τις αποφράξεις του βουλωμένου δικτύου αποχέτευσης.  
  •         Την αγορά νέων φορτηγών και σκαπτικού μηχανήματος στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό για να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Ομβρίων καθώς και οι νέες συνδέσεις και οι αποκαταστάσεις βλαβών, που μέχρι σήμερα δίνονται σε εργολάβους λόγω έλλειψης προσωπικού.   

Να  σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τα έχουμε καταθέσει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας αλλά  «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τον Εκσυγχρονισμό που έχει ουσία.

Ο Εκσυγχρονισμό τους είναι για τη βιτρίνα κι εξυπηρετεί τις προεκλογικές ανάγκες προβολής των Διοικούντων, δεν έχει καμία σχέση  με τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών της πόλης”.