Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 21:11

Σημαίες και λάβαρα στο Πνευματικό Κέντρο...

Σημαίες και λάβαρα στο Πνευματικό Κέντρο...

ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
Τι θα είναι σωστό να αισθανθεί όποιος περάσει έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας και δει μέσα να είναι στολισμένο με σημαίες, λάβαρα, ενώ αύριο θα υπάρχουν και εκθέματα οπλισμού και ενδυμασιών; Χαρά ή ανησυχία; Είναι ο στολισμός για μια εκδήλωση για την εφεδρεία και την εθνοφυλακή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτώβρη. Για πιο λόγο άραγε στήνεται τόσο μεγάλη εκδήλωση σε μια περίοδο που η “γειτονιά” μας (η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου) “βράζει” από τους ανταγωνισμούς των μεγάλων γεωπολιτικών παιχτών…

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που έχουν διοργανώσει η Διοίκηση Κέντρων (4η) (IV Μεραρχία Πεζικού) με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και την 77 Μονάδα Επιστράτευσης, με θέμα: «Εφεδρεία - Εθνοφυλακή από το χθες στο σήμερα και ο ρόλος τους στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον», έχει ως εξής: .
α. Εγκαίνια έκθεσης στις 18:30:
(1) Παραδοσιακού οπλισμού και ενδυμασιών του συλλόγου «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας».
(2) Εκθεμάτων από το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας, σχετικά με το έπος του 1940».
β. Παρουσίαση  μουσικού προγράμματος από τη ΣΜΣ/ΔΙΚΕ (IV ΜΠ).
   γ. Παρουσίαση από τον Δκτή της 77 ΜΕ, Σχη (ΠΖ) Χριστόφορο Μοσχονά, η οποία θα περιλαμβάνει τις δράσεις Εφεδρείας - Εθνοφυλακής έτους 2017-18 καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί για το τρέχον έτος.
   δ. Ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή  του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Συρίγου Άγγελου με θέμα «Ελλάδα - Κύπρος στα σύνορα της ζώνης της ειρήνης».
                 ε. Σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Ν. Μεσσηνίας, κ. Γαζούλη Βασίλειο.
στ.   Ομιλία  του καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωσταρά Γρηγόριο «Η ιστορία της Εφεδρείας - Εθνοφυλακής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
  ζ. Η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ)”.