Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 15:20

Ικανοποιημένη η Μαρία Οικονομάκου για την απήχηση της πρότασής της για δημοσκόπηση

Ικανοποιημένη η Μαρία Οικονομάκου για την απήχηση της πρότασής της για δημοσκόπηση

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Δέκτης πληθώρας υποστηρικτικών σχολίων, για την πρότασή της να διενεργηθεί δημοσκόπηση για την καταλληλότερη ή τον καταλληλότερο υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, δηλώνει πως είναι η Μαρία Οικονομάκου. Η  αντιδήμαρχος με δηλώσεις της στο “Θάρρος” και τον Αντώνη Πετρόγιαννη ανακοίνωσε την απόφασή της να είναι υποψήφια δήμαρχος, εκτός αν διενεργηθεί δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας είπε ότι θα είναι δεσμευτικό για εκείνη εάν είναι και για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες…

Η Μαρία Οικονομάκου δήλωσε στην “Kalamata Journal” ότι δημότες επικοινώνησαν μαζί της και χαρακτήρισαν την πρότασή της για δημοσκόπηση ως έντιμη και σωστή και πως θετικές κρίσεις έγιναν και από συναδέλφους της μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.

Σε ερωτήσή μας για το αν δέχεται να συμμετέχουν στη δημοσκόπηση και άλλα πρόσωπα, από τον πολιτικό χώρο στον οποίο απευθύνεται η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας τα οποία όμως δεν είναι μέλη της δημοτικής ομάδας, η Μαρία Οικονομάκου απάντησε ότι δεν θα είχε αντίρρηση.

Για το αν έχει επικοινωνήσει με το κόμμα και το έχει ενημερώσει για τις αποφάσεις και την πρότασή της, η Μαρία Οικονομάκου μας είπε ότι θα μιλήσει με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε όμως ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει πει ότι η Ν.Δ. δεν θα δώσει χρίσματα σε Δήμους πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κ.ά

Η δήλωση που έκανε η Μαρία Οικονομάκου στο “Θάρρος” και τον Αντώνη Πετρόγιαννη έχει ως εξής: «Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας. Εργάζομαι εδώ και καιρό προς την κατεύθυνση αυτή, συναντώντας ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, καθώς και στελέχη φορέων και οργανισμών. Εισπράττω μεγάλη αποδοχή και ισχυρή παρότρυνση. Και αυτό είναι κάτι που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την απόφαση που έχω πάρει.

Επειδή, όμως, ταυτόχρονα θέλω να ενώνω και όχι να προκαλώ τριγμούς ή διαιρέσεις, με ανθρώπους που συμπορεύθηκα επί πολλά χρόνια μαζί,  δηλώνω επίσης κατηγορηματικά ότι εάν η σημερινή δημοτική μας ομάδα δεσμευθεί σε συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής υποψηφίου της, που θα περιλαμβάνει απαραίτητα:

  1. τη διενέργεια δημοσκόπησης  μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι και,
  2. ότι όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση, τότε μόνο θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πολιτικά προβλήματα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πάντα, την άποψη των πολιτών και της κοινωνίας. Εξάλλου αυτή είναι η αποστολή μας. Το καλό του Δήμου και των δημοτών. Δεν μπορεί οι πολίτες να μένουν στη γωνία. Έχουν γνώμη και θα πρέπει να την εκφράσουν».

Στ.Μ.