Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 20:08

Του δημάρχου Π. Νίκα δεν του αρέσει η απόφαση δικαστή και δικηγόρου για το θέμα Πατσαρίνου!

Του δημάρχου Π. Νίκα δεν του αρέσει η απόφαση δικαστή και δικηγόρου για το θέμα Πατσαρίνου!

“ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ” 
Ως πολιτική απόφαση και υπεκφυγή έκρινε χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τη σιωπηρή απόρριψη της αίτησής του, για την υπόθεση του Νίκου Πατσαρίνου, τον οποίο παράνομα έχει καθαιρέσει από προϊστάμενο του Δήμου Καλαμάτας. Η απόφαση του δημάρχου για την καθαίρεση ακυρώθηκε ως μη νόμιμη από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο δήμαρχος ακολούθως προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία προεδρεύει δικαστής και μέλη είναι δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, με σκοπό να μην ακυρωθεί η απόφασή του και να ισχύσει κανονικά η καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου. Όμως…

...η επιτροπή του άρθρου 152 απέρριψε σιωπηρώς την αίτηση του δημάρχου Καλαμάτας, μη κρίνοντάς την μέσα στην προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία. Ο δήμαρχος Π. Νίκας, χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολίασε σχετικά: “Τώρα είναι απόφαση αυτή ή είναι πολιτική απόφαση της επιτροπής του 152 και υπεκφυγή;”.

Ο κ. Νίκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη με σκοπό να κριθεί νόμιμη η απόφασή του για την καθαίρεση του Νίκου Πατσαρίνου.

Ο δήμαρχος επανέλαβε χθες το βράδυ ότι ο Νίκος Πατσαρίνος, λόγω των 225 ημερών νόμιμης άδειας που είπε ότι δικαιούται ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως τμημάταρχης στο Δήμο Καλαμάτας και δεν δικαιούται να παίρνει και το επιπλέον μισθό του τμηματάρχη.

Τόνισε ότι αυτός και μόνο είναι ο λόγος που δεν τον τοποθέτησε σε θέση τμηματάρχη και δεν υπάρχει καμία πολιτική η προσωπική σκοπιμότητα. Ωστόσο ο κ. Νίκας συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Πατσαρίνος έχει δραστηριοποιηθεί σε υπηρεσιακές του υποχρεώσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να τον τοποθετήσει και πάλι τμηματάρχη μέχρι τη λήξη της θητείας του ως δημάρχου, στα τέλη Αυγούστου 2019.

Στ.Μ.