Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 11:56

Αλληλεγγύη και υπολογιστές από την Πειραματική Σκηνή σε σχολείο της πυρόπληκτης Ραφήνας

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Την Κυριακή 18 Νοέμβρη θα προσφέρει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας τον εξοπλισμό που αγόρασε, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις δράσεις της για την υποστήριξη των πυρόπληκτων παιδιών της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας. Θα προσφερθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, ύστερα από συνεννόηση με το δήμαρχο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Το σχολείο θα επισκεφθούν την Κυριακή οι εκπρόσωποι της Πειραματικής με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, αλλά και με τον Κώστα Δημητρακόπουλο, ο οποίος θα δώσει παράσταση καραγκιόζη για τους μαθητές της Ραφήνας…

Σχετικά η Πειραματική Σκηνή ανακοίνωσε: “Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας πιστεύοντας βαθειά ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με την αλληλεγγύη και θέλοντας να προσφέρει στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών  αναγκαία είδη (όχι χρήματα, γιατί ήδη είχαμε στείλει χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό), δίνοντας έτσι και ένα μάθημα αγάπης στα δικά της παιδιά, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο μια κίνηση αλληλεγγύης διοργανώνοντας ένα κουμπαρά και μια λαχειοφόρο.

Όλο αυτό το διάστημα αναζητήσαμε και ερευνήσαμε με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή τον προορισμό που θα είχαν τα δώρα που θα αγοράζαμε για τα παιδιά-θύματα της πυρκαγιάς. Ήρθαμε λοιπόν, σε τηλεφωνική επαφή επανειλημμένως με υπεύθυνους από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, ζητώντας πληροφορίες για τον αριθμό των παιδιών, την ηλικία τους και τις ανάγκες τους. Δυστυχώς δεν πήραμε ποτέ απάντηση, απεναντίας στην τελευταία τηλεφωνική προσπάθειά μας, μας διαβεβαίωσαν ότι τα παιδιά του Λύρειου Ιδρύματος έχουν εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία είδη. Ότι φιλοξενούνται σε σοβαρές δομές και έχουν την προστασία της πολιτείας , της εκκλησίας και πολλών επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στην Πρόνοια του Δήμου Ραφήνας και στον ίδιο το Δήμαρχο κύριο Μπουρνούς, αναζητώντας οικογένειες με ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος , και προς τιμήν του, μας διαβεβαίωσε ότι η θέση του είναι δύσκολη για να προτείνει 2-3  οικογένειες, μιας και οι άνθρωποι είναι πολλοί που έχουν θύματα από την πυρκαγιά και πληθώρα προβλημάτων και μας συμβούλεψε , τα δώρα μας να είναι συλλογικά για πολλά παιδιά και να έλθουμε σε επαφή με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων που γνωρίζει τα παιδιά και τα προβλήματα της περιοχής.

Έτσι ήλθαμε σε επαφή με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, που αριθμεί 230 μαθητές που βίωσαν τον εφιάλτη της φωτιάς και τις συνέπειες της, και των οποίων η ζωή άλλαξε ριζικά από το περασμένο καλοκαίρι.

Πληροφορηθήκαμε ότι τα παιδιά αυτά μένουν κυρίως στο Νέο Βουτσά και στο Μάτι,  παιδιά που έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες από τη φωτιά, παιδιά που είδαν τα δικά τους σπίτια, φίλων και συγγενών να καταστρέφονται μερικώς ή ολικώς, παιδιά που μετακόμισαν υποχρεωτικά σε δομές ή άλλες κατοικίες (με ενοίκιο ή παραχώρηση), μέχρι να επιδιορθωθούν οι οικίες τους. Υπάρχει μάλιστα και παιδί που παραλίγο να καταλήξει μέσα στη θάλασσα, περιμένοντας τους διασώστες. Για τους ανωτέρω λόγους, στο συγκεκριμένο σχολείο έχουν διοριστεί παιδοψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός, προκειμένου να στηρίξουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Έτσι, αποφασίσαμε, αφού πληροφορηθήκαμε τις ανάγκες τους, να τους προσφέρουμε 4 πλήρεις υπολογιστές και 2 UPS (σύστημα προστασίας υπολογιστών)  για τις ανάγκες των μαθητών στο μάθημα πληροφορικής.

Έτσι λοιπόν το καραβάνι αλληλεγγύης ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 με την εκδρομή που διοργανώνουμε  στην Αθήνα. .

Ένα πούλμαν με τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Πειραματικής Σκηνής, μέλη του Δ.Σ. και φίλους θα ανέβει στην Αθήνα, με πρόγραμμα να παρακολουθήσει, αφενός τη θεατρική παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο «Πόρτα» και στη συνέχεια να επισκεφθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας όπου θα προσφέρει τα δώρα στους μαθητές, στους γονείς και στο σύλλογο διαδασκόντων. Τέλος, στους μικρούς μαθητές ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος με το θίασό του, θα παρουσιάσει μια παράσταση Καραγκιόζη.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Νέων που συνέβαλε στην προσπάθεια μας αυτή με το ποσό των 200 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει  στο φετινό φεστιβάλ Νέων από τους συμμετέχοντες”.