Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 22:39

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη φερόμενη πρόταση συνεργασίας της ΛΑΕ για το Δήμο Καλαμάτας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη φερόμενη πρόταση συνεργασίας της ΛΑΕ για το Δήμο Καλαμάτας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
Συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας για το Δήμο Καλαμάτας δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα η Λαϊκή Ενότητα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό ανακοίνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή δηλώσεις του Θανάση Πετράκου, από τη Λαϊκή Ενότητα, ότι το κόμμα του περιμένει απάντηση σε πρότασή τους για κοινή κάθοδο στις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας. Επιπλέον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει ότι στηρίζει δημοτικά σχήματα που αποσκοπούν στην ανατροπή των αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών και όχι στην καλύτερη διαχείριση του συστήματος…

Ειδικότερα από την Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοινώθηκε το εξής: “Σε δημοσιεύματα στον τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) αναφέρθηκε δήλωση του στελέχους της Λαϊκής Ενότητας Θ. Πετράκου, ότι η τελευταία έχει απευθυνθεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές στο Δ. Καλαμάτας και είναι σε αναμονή της απάντησης μας. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ξεκαθαρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δεχτεί κάποια συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της ΛΑ.Ε. ώστε να καλείται να απαντήσει και μάλιστα να το μαθαίνει αυτό από τα τοπικά ΜΜΕ. Για εμάς οι πολιτικές προτάσεις γίνονται ανοιχτά με συγκεκριμένο περιεχόμενο και διαδικασίες, όχι σε συζητήσεις κατά μόνας.

Η ΑΝΤΡΣΥΑ με απόφασή της σε όλη την Ελλάδα συμμετέχει και στηρίζει ανεξάρτητα ριζοσπαστικά αριστερά σχήματα πόλης, αλλά και περιφερειών, που συγκροτούνται με ανοιχτές διαδικασίες βάσης. Στόχος μας είναι τα σχήματα αυτά να αποτελέσουν τοπικό κύτταρο αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, χωρίς συνδιαλλαγές με το κεντρικό και τοπικό κράτος. Σχήματα που αποσκοπούν όχι σε μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος αλλά στην ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής προς όφελος των συμφερόντων εργαζομένων και λαού, μέσα από νικηφόρους κοινωνικούς αγώνες. Όπου τέτοια σχήματα δεν υπάρχουν πρωτοστατούμε στην ίδρυση τους.  Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμαστε, όταν κρίνουμε ότι υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ισότιμα στους αγωνιστές και στις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, μέσα από μαζικές ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, όπου τοποθετούμαστε σύμφωνα με τις αρχές και στις πολιτικές μας θέσεις.

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας”.