Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 01:12

Γόντικας και Οικονομάκος: Εμείς δεν φοράμε κουστουμάκια άχρωμα, άοσμα και δήθεν ανεξάρτητα

Νίκος Γόντικας, Θοδωρής Μπολέτης, Δημήτρης Οικονομάκος Νίκος Γόντικας, Θοδωρής Μπολέτης, Δημήτρης Οικονομάκος

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
“Δεσμευόμαστε ότι με την πείρα που αποκτήσαμε και με την πιο αυξημένη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά στα νέα όργανα θα συνεχίσουμε να είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση”, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Νίκος Γόντικας, κατά την παρουσίασή του από τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος. Ο δε υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους “να μην παρασυρθούν από δήθεν άφθαρτους, ανεξάρτητους και καινούργιους ή παλιούς υποψήφιους, οι οποίοι ουσιαστικά προτείνουν τα ίδια συντηρητικά μέτρα με τη δημοτική αρχή. Να καταδικάσει επίσης ο λαός του Δήμου μας τις παλιές και νέες υποψήφιες από τον φασιστικό χώρο, όπως του υπόδικου ναζιστή πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής”...

Ο Νίκος Γόντικας τόνισε ότι ένα ευρύ πλήθος κόσμου, που δεν ανήκει στην επιρροή του ΚΚΕ, αναγνωρίζει ότι “οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν οι μόνοι που κάνανε αντιπολίτευση στους Δήμους και στην Περιφέρεια. Όλοι αυτοί που όψιμα βγαίνουν τώρα και βρίσκουν διαφωνίες στην πολιτική που ακολουθούσε η περιφερειακή αρχή είτε τα ψήφιζαν μέχρι τώρα όλα μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο είτε τα στήριζαν από τις θέσεις των δημοτικών αρχών, πλειοψηφιών και μειοψηφιών”.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ τόνισε ότι οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που ανέδειξαν την τεράστια ζημιά στην ελαιοπαραγωγή για δεύτερη χρονιά μέσα σε τρία χρόνια, τα προβλήματα με την κουνουποκτονία, με τη μεταφορά των μαθητών. Είπε χαρακτηριστικά ότι “όποιο μεγάλο λαϊκό πρόβλημα και να πιάσεις από πίσω είναι η δράση των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων που αντιπάλεψαν αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας και των Δήμων”.

Ο Νίκος Γόντικας τόνισε ακόμη ότι “δεσμευόμαστε ότι με την πείρα που αποκτήσαμε και με την πιο αυξημένη δύναμη που θα μας δώσει ο λαός, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά στα νέα όργανα θα συνεχίσουμε να είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί είναι ξένα με μας οι συναλαγές τα κομπρεμί πριν και μετά από τον πρώτο γύρο που θα δούμε σίγουρα σε Δήμους και σε Περιφέρειες. Είμαστε ταγμένοι και δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Οικονομάκος πρόσθεσε ότι “τα προηγούμενα χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε αποφασιστική συμβολή με τις ενέργειες, τις τοποθετήσεις μας και τις παρεμβάσεις μας στο να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης, στο να γίνουν παρεμβάσεις σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τη νεολαία του Δήμου μας. Είμασταν ουσιαστικά η μόνη αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στην Καλαμάτα είπε ότι “αναδείξαμε με ποικίλες και πολλές παρεμβάσεις τα ζητήματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σταθήκαμε ιδιαίτερα στις μεγάλες φονικές πλημμύρες του 2016, είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα τότε αλλά και μετά προτείναμε μέτρα ανακούφισης και μέτρα προστασίας. Να πούμε μόνο ότι για αντισεισμική θωράκιση το κονδύλι στους προϋπολογισμούς του Δήμου Καλαμάτας ήταν πάντα μηδενικό. Βάλαμε στην πρώτη γραμμή το θέμα των σκουπιδιών, του αίσχους στη Μαραθόλακκα, παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους για να αναδειχθούν τα τεράστια προβληήματα στο περιβάλλον όλης τη περιοχής. Ήμασταν αυτοί που θέσαμε το ζήτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο, διοργανώσαμε κινητοποιήσεις στο Δημαρχείο πολλές φορές και θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που πρέπει να παλέψουμε όλοι αυτή την περίοδο. Στα θέματα της παιδείας αναδείξαμε σε μόνιμη βάση το ζήτημα του κτιρίου του Πολυκλαδικού, στηρίξαμε τον αγώνα των μαθητών, τις καταλήψεις, αναδείξαμε κτιριακά προβλήματα στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Στους παιδικούς σταθμούς κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις όλο αυτό το διάστημα που αφορούν κτιριακά αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές. Στον πολιτισμό μιλήσαμε για τα πανάκριβα δίδακτρα της Φάρις που δεν είχαν καμία μείωση όλη αυτή τη 12ετία της δημοτικιής αρχής. Μιλήσαμε για το “Καλαμάταν ’21” ότι θα ήταν ένα νέο χαράτσι για τους δημότες. Μόνο εμείς αντιδράσαμε σε αυτή τη φιέστα”.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος ζήτησε επίσης να προσέξουν οι εργαζόμενοι τους υποψήφιους που θα υπερασπιστούν το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας ότι “τα δημοτικά τέλη όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν καμία μείωση, αντίθετα είχαν αύξηση. Να θυμίσουμε ότι πάρα πολλά ιδιωτικοποιήθηκαν αυτή την περίοδο, από το πράσινο, από την περισυλλογή των σκουπιδιών και άλλα. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Νίκας ενώ στην αρχή στήριζε τον κ. Τατούλη μετά πήγε κριτικά υποτίθεται στο ΣΔΙΤ με την Τέρνα αλλά μετά ήταν ο μεγαλύτερος υποστήριξης αυτού του ΣΔΙΤ. Ακόμη άφησε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό χωρίς καμία προσοχή και με πανάκριβα τέλη”.

Στ.Μ.