Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 18:45

Δεκαπενταύγουστος με 1.330 τουρίστες που θα έρθουν με κρουαζιερόπλοιο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η γεμάτη από παραθεριστές Καλαμάτα αύριο, Δεκαπενταύγουστο, θα γεμίσει ακόμη περισσότερο από κόσμο, καθώς το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει με 1.330 τουρίστες το κρουαζιερόπλοιο «Thomson Celebration», το οποίο θα παραμείνει μέχρι τις επτά το απόγευμα περίπου.

Για την υποδοχή των τουριστών έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από το Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα έχει ετοιμαστεί ένα φιλμάκι με τα αξιοθέατα και τα μνημεία της πόλης, από τον κινηματογραφιστή Λεωνίδα Παπαδόπουλο. Το φιλμάκι έχει αποσταλεί από το Δήμο στην εταιρία που έχει διοργανώσει την κρουαζιέρα, ώστε να προβληθεί στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου λίγο πριν μπει το πλοίο στο λιμάνι.
Επίσης, η επιστημονική συνεργάτιδα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αρχαιολόγος Ξένια Αραπογιάννη, έχει ετοιμάσει έναν οδηγό για το Ιστορικό Κέντρο, τα μουσεία του, την ατμόσφαιρα της περιοχής, τα καταστήματά της. Ο οδηγός έχει εκτυπωθεί και αναμένεται ότι θα προσφερθεί και αυτός στους επισκέπτες.
Επιπλέον με ευθύνη του εκπροσώπου της Επιτροπής Εθελοντών, Δημήτρη Βεργόπουλου, έχει ετοιμαστεί φυλλάδιο με προτεινόμενες διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν τουρίστες οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν και γνωρίσουν την πόλη.
Η Επιτροπή Εθελοντών σύντομα θα ξεκινήσει και μαθήματα εκμάθησης της αγγελικής γλώσσας σε οδηγούς ταξί, για να εξυπηρετούνται όσο γίνεται καλύτερα οι ξένοι επισκέπτες. Στο σχεδιασμό είναι να γίνουν ανάλογα μαθήματα και στη Γερμανική γλώσσα.
Τέλος σημειώνεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ανταποκριθεί σε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας και για την εξυπηρέτηση των τουριστών θα ανοίξουν για κάποιο διάστημα τα εμπορικά καταστήματα.
Στ.Μ.