Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 13:05

Φοβούνται ότι η Περιφέρεια θα εγκαταλείψει λόγω αφερεγγυότητας το Δημοτικό Ωδείο στη Βιέννη!

Φοβούνται ότι η Περιφέρεια θα εγκαταλείψει λόγω αφερεγγυότητας το Δημοτικό Ωδείο στη Βιέννη!

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΝΕ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ 
Την ευκαιρία να κατηγορήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως απολύτως αφερέγγυα βρήκαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, όταν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις τέθηκε ως θέμα η κάλυψη των δαπανών για το ταξίδι μουσικών-σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στη Βιέννη της Αυστρίας για συναυλίες, σε μία εβδομάδα. Ο Στάθης Γυφτάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, ανακοίνωσε ότι ένα μέρος του κόστους θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Φάρις και αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, επέστησαν την προσοχή στον Στάθη Γυφτάκη, λέγοντας του ότι ποτέ μέχρι τώρα η Περιφέρεια δεν έχει ανταποκριθεί στις οικονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο Δήμο. Μάλιστα του είπε ο αντιπρόεδρος της Φάρις “προσέξτε μη βρεθείτε σε κανένα δρόμο της Βιέννης και μας πείτε ελάτε να σας πάρουμε”, δεδομένου ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει τα έξοδα για τις οδικές μετακινήσεις των μουσικών-σπουδαστών…

Ο Στάθης Γυφτάκης ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις ότι το ταξίδι θα κοστίσει περισσότερες από 16.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.000 ευρώ αποφασίστησε να καλυφθούν από την κοινωφελή δημοτική επιχείρηση και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν ως εξής: 2.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις οδικές μετακινήσεις, 2.000 ευρώ από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις “Τέρψις” για τα αεροπορικά εισιτήρια, άλλες 2.000 ευρώ από χορηγίες μέσω της “Τέρψις” επίσης για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο Δημήτρης Μπούχαλης, αντιδήμαρχος και πρώην αντιπρόεδρος της Φάρις, σχολίασε ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή σχετικά με την κάλυψη της οικονομικής δαπάνης που ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου ότι, όπως τόνισε, η “Περιφέρεια δεν έχει πληρώσει ποτέ, δεν έχει δώσει ούτε ευρώ, παρότι είχε πει ότι θα πληρώσει και για το ΔΗΠΕΘΕΚ και για το καρναβάλι και για το Φεστιβάλ Χορωδιών”.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, Θανάσης Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στη δέσμευση που είχε αναλάβει η Περιφέρεια για τη κάλυψη δαπάνης 10.000 ευρώ για το Φεστιβάλ Χορωδιών, η οποία, συνέχισε, πληρώθηκε μόνο όταν βγήκε σχετική δικαστική απόφαση. Σχολίασε επίσης ότι η αποστολή θα πρέπει να προσέξει ώστε να μην μείνει ξεκρέμαστη στη Βιέννη και καλέσει το Δήμο να βρει τρόπο για να την φέρει πίσω στην Ελλάδα!

Σχετικά ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι έχει γίνει απευθείας συνεννόηση της Περιφέρειας με το γραφείο που έχει αναλάβει τις οδικές μετακινήσεις της αποστολής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο σοβαρή ένταση προκλήθηκε όταν στη συνέχεια της συζήτησης το μέλος του Δ.Σ. της Φάρις και επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας” Μιχάλης Αντωνόπουλος, σχολίασε ότι και ο Δήμος δεν πληρώνει οικονομικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Αντέδρασε έντονα ο Θανάσης Ηλιόπουλος, που τον κάλεσε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο ο Μιχάλης Αντωνόπουλος το απέφυγε.

Κατά τα άλλα ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική αποστολή, σημειώνοντας όμως ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα πρέπει να καλύπτουν μέρος του κόστους και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες μουσικοί-σπουδαστές. Ο Στάθης Γυφτάκης απάντησε ότι συμμετέχουν μέσω των δαπανών που έχουν αναλάβει να καλύψουν η “Τέρψις” και οι χορηγοί.

Στ.Μ.