Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 20:52

Πέθανε ο Πανάρετος, ηγούμενος με κοσμικά “ελαττώματα” και αγνή καρδιά

Πέθανε ο Πανάρετος, ηγούμενος με κοσμικά “ελαττώματα” και αγνή καρδιά

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ταλαιπωρημένος, πικραμένος αλλά έχοντας την αγάπη των παλιών του φίλων, έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βουλκάνου, Πανάρετος Γεωργόπουλος. Πέρα από το έργο του στη Μονή και στην Εκκλησία είχε δημιουργήσει δυνατές φιλίες και οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά τον εκτιμούσαν βαθιά γιατί ήταν αληθινός…

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, “εκοιμήθη σήμερα 11 Ιανουαρίου 2019, ο Πανοσιολ. Αρχι­μαν­δρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος, πρώην Ηγούμενος της Ι. Μονής Κοι­μή­σεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, γεννήθηκε στη Μεσσήνη το έτος 1951. Εκάρη Μοναχός το 1979 στην Ιερά Μονή Βουλ­κάνου από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη. Υπό του ιδίου χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1980, ενώ το 1987 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και το 1992 Πνευματικός-Εξομολόγος. Διετέλεσε Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής από το 1980 έως το 2007, οπότε παραιτήθηκε. Διορίστηκε Εφημέριος της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πετραλώνων από το 1981 μέχρι το 2011, όπου και παραιτήθηκε από την ενεργό εφημεριακή υπηρεσία για λόγους υγείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρα­σε την βαθεία θλίψη του για την εκδημία του εν λόγω Ιερομονάχου, δεόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 1 μ.μ.”