Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 18:36

Πιάνουν δουλειά οι «τσοπάνηδες» για τα ανεξέλεγκτα μοσχάρια του Ταϋγέτου

ΘΑ ΤΑ «ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ»
Δύο παιδιά που γνωρίζουν τον Ταΰγετο και τους ανθρώπους της περιοχής απ’ έξω και ανακατωτά, προσέλαβε ο Δήμος Καλαμάτας (με δίμηνη σύμβαση), προκειμένου να πιάσουν τα μοσχάρια που βόσκουν ελεύθερα, δημιουργώντας μεγάλες ζημιές σε κήπους, φράχτες και ιδιοκτησίες. Είναι ο Κωνσταντίνος Μπαρσίνικας από το Λαδά και ο Νίκος Μασουρίδης από την Αρτεμισία.

Οι δύο «τσοπάνηδες» αναλαμβάνουν άμεσα να πιάσουν τα μοσχάρια που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, για να τα οδηγήσουν σε στάβλο που θα ορίσουν το Δασαρχείο με το Δήμο. Όσα από τα ζώα που πιαστούν ανήκουν σε κτηνοτρόφους, θα επιστρέφονται σε αυτούς με την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου. Όσα είναι αδέσποτα, θα οδηγούνται για σφαγή και το κρέας θα προσφέρεται στα άτομα που υποστηρίζονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας.
Ο Δήμος θα δώσει στους «τσοπάνηδες κιάλια υψηλής ευκρίνειας, φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλησης, μπότες στρατιωτικού τύπου, σχοινιά και τριχιές μεγάλης αντοχής, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Τα παιδιά θα μετακινούνται με τα αγροτικά-πυροσβεστικά αυτοκίνητα του Δήμου, ενώ θα κάνουν φωτογραφική τεκμηρίωση των ζώων, και έγγραφη αναφορά στην υπηρεσία για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.
Στ.Μ.