Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 02:20

Έλεγχοι στα πυρηνελαιουργεία και προσπάθεια δημιουργίας ενόχων ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Της Αντωνίας Μπούζα* 
Με συνέπεια διενεργούνται έλεγχοι στα λειτουργούντα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες  της Π.Ε.Μεσσηνίας, προκειμένου τυχόν παραβιάσεις στη νόμιμη λειτουργία τους και στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, να εντοπιστούν και να εφαρμοστούν τα νόμιμα...

Η αρνητική δημοσιότητα που συχνά-πυκνά βλέπουμε, σχετικά με τα πυρηνελαιουργεία που κάποιες πλευρές, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών προσπαθούν να συντηρήσουν στη Μεσσηνιακή κοινωνία και να δημιουργήσουν ενόχους, δημιουργεί ανησυχία, για το πώς σκέφτονται κάποιοι τα δημόσια πράγματα, όταν λειτουργούν μόνο για δικό τους όφελος, αδιαφορώντας για τους πολλούς. Αδιαφορούν ακόμη, αν με δηλώσεις τους πλήττεται η επισκεψιμότητα στον Νομό μας και θίγονται οι επαγγελματίες του τόπου μας.

Παραπληροφορούν την κοινωνία, μιλώντας για τα ...περίφημα 13 σημεία της πρότασης Αλειφέρη, τα οποία αφορούσαν μόνο διαχειριστικά την υπόθεση, η οποία απαιτεί  μόνο πολιτική λύση. Ο Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης, είναι αυτός που συνομιλεί με τα αρμόδια Υπουργεία και καθορίζει τον πολιτικό χειρισμό της Περιφέρειας σχετικά με την υπόθεση. Οι αιρετοί δεν μπορεί να είναι απλοί διαχειριστές των υποθέσεων, όπως κοντόφθαλμα ζητούσε η πρόταση των 13 σημείων, αλλά αυτοί που θα υπερβούν τις στενές δημοσιοϋπαλληλικές πρωτοβουλίες, θα δουν την υπόθεση κεντρικά μιας και αφορά όλη την Ελλάδα και θα ζητήσουν αλλαγές νομοθετικού πλαισίου.

Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας  Μεσσηνίας, με βαθιά γνώση των περιβαλλοντικών ζητημάτων είναι αυτές που εφαρμόζουν τη νομοθεσία, αλλά είναι αυτονόητο πως πολιτικές λύσεις, δεν μπορούν να ζητήσουν, ούτε μπορούν κάποιοι να τις μειώνουν και να τις υποτιμούν για δικές τους σκοπιμότητες.

Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Π.Ε.Μεσσηνίας, με εντολή του Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη και με αίτημά του προς τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ, για συμμετοχή σ΄αυτό, εκπροσώπου του φορέα του, ολοκλήρωσαν τους ελέγχους.

Έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι από το Νοέμβριο 2018, σε όλα τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας και έχουν ελεγχθεί άπαντα.

Με βάση τη νομιμότητα οι Υπηρεσίες μας επιτελούν το καθήκον τους και λεκτικές κορώνες που προσβάλλουν κυρίως  τους εκφορείς των ανακριβειών, ας κριθούν από τους πολίτες, που βλέπουν και μαθαίνουν την αλήθεια και γυρίζουν την πλάτη σε υπερβολές και παραπληροφόρηση.

 

*Θεματική αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη θεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας