Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 19:20

Νέοι υποψήφιοι με τον Μάκαρη που είπε ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν σταθερά στο δεύτερο γύρο

“ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ” 
Μια ακόμη ομάδα υποψηφίων με το συνδυασμό του “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, παρουσίασε το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Μανώλης Μάκαρης. Κατά την παρουσίαση ανακοίνωσε ότι δημοσκοπήσεις, όχι της παράταξής του αλλά κομμάτων και άλλων υποψηφίων, τον δείχνουν σταθερά να περνάει στο δεύτερο γύρο και να έχει ισχυρές πιθανότητες νίκης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “είναι γνωστό ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, όχι από εμάς αλλά από κόμματα και άλλους υποψηφίους, που μας δείχνουν σταθερά στο δεύτερο γύρο και με ισχυρές πιθανότητες νίκης”. Ακόμη υπογράμμισε, υπονοώντας πιθανόν συνυποψηφίους του και κομματικούς σχηματισμούς, ότι στάθηκε “μακριά από χρίσματα και κομματικές διεργασίες”...

“Στηριζόμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι φθαρμένοι, δεν έχουν κουράσει και κουραστεί από τα δημοτικά πράγματα”, είπε ο Μανώλης Μάκαρης, αναφερόμενος στους παλιούς και του νέους υποψηφίους του, οι οποίοι τόνισε ότι συγκροτούν ένα “αξιόμαχο και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο”. Οι νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε είναι οι:

Λεωνίδας Βέλλης ασκούμενος δικηγόρος
Αναστάσιος Γκούζος αυτοαπασχολούμενος
Αγγελική Δούβα εναλλακτική ιατρική
Παναγιώτης Δρογγίτης ελαιοχρωματιστής
Νίκος Καραγιάννης πρόεδρος ελληνικής άνοιξης Ρομά Πελοποννήσου, εθελοντής στην πολιτιστική πρωτεύουσα Κ21
Κατερίνα Κουτέλα νοσηλεύτρια Π.Ε., τομεάρχης παθολογικού τομέα, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
Τίνα Κουτσουμπού οικονομολόγος, συγγραφέας, μέλος του ΔΣ Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων
Ράνια Λυμπεροπούλου συγγραφέας, μέλος Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων
Ηλίας Μαυρέας ιατρός καρδιολόγος, τέως νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας
Νίκος Μπιτσάνης συν/χος, τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας
Κέλλυ Μπουκέα διατροφολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
Γιάννης Σακκάς τυπογράφος, πρόεδρος σωματείου τυπογράφων Μεσσηνίας
Μάρκος Σγάντζος καθηγητής χημείας
Ευαγγελία Σμυρνή ιδιωτική υπάλληλος
Παρασκευή Σπηλιοπούλου ιδιωτική υπάλληλος
Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος προπονητής αντιπτέρισης (badminton), καλλιτέχνις
Σταυρούλα Τσιμικλή ιδιωτική υπάλληλος
Φώτης Τσορώνης μηχανικός αυτοκινήτων
Αντώνης Φειδάς καθηγητής πληροφορικής  Μέσης Εκπαίδευσης, πρόεδρος Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
Νίκος Χριστόπουλος ελεύθερος επαγγελματίας,  σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος, αν. μέλος Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας "ΦΑΡΙΣ", μέλος ΔΣ του πολιστικού συλλόγου Ποσειδών , μέλος περιβαλλοντολογικής ομάδας "Φίλοι Δυτικής Παραλίας"

Ο Μανώλης Μάκαρης πρόσθεσε για τους υποψηφίους του ότι είναι άνθρωποι “που έχουν γνώσεις, ταλέντο, ποιότητα και αγάπη για την πόλη. Τα στελέχη του συνδυασμού μας δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, δεν έχουν εξαρτήσεις, δεν έχουν κομματικά οφίτσια. Είναι οι αθόρυβοι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας της τοπικής μας κοινωνίας, που με ευπρέπεια, ήθος και πράξεις πορεύονται σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο”.

Βασικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, συνέχισε ο Μανώλης Μάκαρης, είναι ο αδύναμος οικονομικά συνδημότης και η τρίτη ηλικία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, η προστασία του περιβάλλοντος με το βλέμμα στην αειφόρο ανάπτυξη, η χωροταξία και πολεοδόμηση, η εξοικονόμηση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

Όπως υπογράμμισε ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης, είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες ώστε ο συνδυασμό του να προσδοκά ότι οι πολίτες θα του εμπιστευτούν τη ψήφο τους, δεδομένης της “συγκροτημένης αντιπολίτευσης που κάναμε πέντε χρόνια και τον συγκροτημένων προτάσεών μας σε όλους τους τομείς που αφορούν συνολικά το Δήμο”.

Αναφερόμενος στον εαυτό του σημείωσε ότι “εγώ ως επικεφαλής πορεύτηκα με δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. Σε ένα Δήμο και μια δημοτική αρχή αυταρχική και συμπαγή προσπάθησα να εμπνεύσω και να προτείνω στους συμπολίτες ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, μακριά από κόμματα και καπελώματα, που δεν πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, που έχει τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά του ανοιχτή σε ιδέες και σε συνεργασίες. Σήμερα ως υποψήφιος δήμαρχος, μακριά από χρίσματα και παρασκηνιακές διεργασίες, δίνω μαζί σας ένα αυθεντικό, τίμιο και σκληρό αγώνα για αλλάξουμε την Καλαμάτα για να της δώσουμε μια προστιθέμενη αξία σε όλα. Μαζί με τους πολίτες θα τα καταφέρουμε”.

Στ.Μ.