Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 01:39

Αγωγή από το προσωπικό της Φάρις για τα δώρα και τα επιδόματα αναδρομικά από το 2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αγωγή με την οποία διεκδικούν την καταβολή των δώρων και των επιδομάτων που καταργήθηκαν παράνομα, σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων, αν και το θέμα θα κριθεί οριστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατέθεσαν 56 εργαζόμενοι στη Φάρις, διοικητικό και καλλιτεχνικό προσωπικό με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις με χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφασή του ανέθεσε σε δικηγόρο την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωφελούς επιχείρησης…

Ωστόσο, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών ζήτησε να μάθει ποια ακριβώς είναι η θέση της δημοτικής αρχής για τη συγκεκριμένη διεκδίκηση των εργαζομένων, όμως ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε. Επίσης ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε να επανέλθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, όταν ενημερωθεί για την υπόθεση η δικηγόρος που την ανέλαβε, ώστε να προσδιοριστεί από το Συμβούλιο και όχι από τη δικηγόρο η θέση που θα υποστηρίξει στη εκδίκαση που θα γίνει.

Από την πλευρά του ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Φάρις, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, είπε ότι το θέμα θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ότι ενδεχόμενως το θέμα θα επανέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Φάρις, Σταύρος Βόλλαρης, ανέφερε ότι το αίτημα είναι δίκαιο όμως αναγνώρισε το δικαίωμα της επιχείρησης να εκπροσωπηθεί στη δίκη.

Στ.Μ.