Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 04:27

Ξεκινά το ταξίδι του “Οδυσσεβάχ” με την Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ

Ξεκινά το ταξίδι του “Οδυσσεβάχ” με την Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Το καράβι του “Οδυσσεβάχ” και των συντρόφων του έχει αρψισει το ταξίδι του εδώ και μήνες. Το διάστημα αυτό τα μέλη του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου έχτισαν την πίστη τους ότι θα βρουν την Ιθαγδάτη τους και από την Παρασκευή θα δέχονται επί σκηνής στο καράβι τους και το κοινό της πόλης ώστε να ταξιδέψουν μαζί στον προορισμό τους. Τον “Οδυσσεβάχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου έχει σκηνοθετήσει ο Περικλής Αλμπάνης. Η παράσταση θα παίζεται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις εφτά το βράδυ…


Γιώργος Παντελόπουλος, Ηλίας Παναγιωτόπουλος, Περικλής Αλμπάνης, Ολυμπία Βενιζελέα, Ιωάννα Μαλούση

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Γιώργος Παντελόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, το έργο που ανεβάζει αυτή τη φορά η Παιδική Σκηνή δείχνει ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αγωνίζεσαι, να παλεύεις, να σκέφτεσαι, να αγαπάς. Ανακοίνωσε ότι ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού, όπως επίσης στον ίδιο κοινωνικό φορέα θα διατεθεί μέρος των εσόδων από το CD με την υπέροχη μουσική του έργου που έγραψε ο Λεωνίδας Βέλλης και το οποίο θα πωλείται σε συμβολική τιμή.

Ο Γιώργος Παντελόπουλος προσκάλεσε τα παιδιά της πόλης να πάνε στην παράσταση και να ταξιδέψουν με τον Οδυσσεβάχ, στηρίζοντας μαζί και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τέλος ο πρόεδρος του ΜΕΘ ευχαρίστησε για την προσφορα του τον σκηνοθέτη της παράστασης Περικλή Αλμπάνη, τη βοηθό του Ολυμπία Βενιζελέα, τον Λεωνίδα Βέλλη για τη μουσική που έγραψε, κυρίως όμως ευχαρίστησε τους ερασιτέχνες ηθοποιούς αλλά και τους “άγνωστους” εθελοντές του ΜΕΘ, χωρίς τη βοήθεια των οποίων πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο Περικλής Αλμπάνης σημείωσε ότι στο έργο αυτό η Ξένια Καλογεροπούλου παντρεύει με περίτεχνο τρόπο τις ιστορίες του Οδυσσέα και του Σεβάχ του θαλασσινού. Διαβεβαίωσε ότι εργάστηκε επάνω στο έργο με μεγάλη σοβαρότητα, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά είναι αυστηροί κριτές. Ευχαρίστησε τη βοηθό του Ολυμπία Βενιζελέα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσουν τα παιδιά της περιοχής.

Τον ρόλο του Οδυσσεβάχ έχει ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το έργο προβάλλει υπέροχα μηνύματα για τη ζωή και τον άνθρωπο, ενώ κάλεσε τον κόσμο στην παράσταση αναφέροντας ότι υπάρχει πολύς χώρος για να τους χωρέσει όλους το καράβι του Οδυσσεβάχ.

Η Ολυμπία Βενιζελέα ευχαρίστησε τον Περικλή Αλμπάνη γιατί της έδωσε την ευκαιρία να μάθει από εκείνον πολλά πράγματα. Ευχαρίστησε επίσης τα παιδιά της παράστασης, τα οποία σημείωσε ότι αγάπησε έντονα στην περίοδο της προετοιμασίας της παράστασης. Ακόμη για το θεατρικό κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου είπε ότι είναι εξαιρετικό, απλό, λιτό, ευρηματικό, κερδίζει τα παιδιά και προβάλλει το μήνυμα της επιμονής στην επίτευξη των στόχων όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Τέλος η Ιωάννα Μαλούση, που συμμετέχει στην παράσταση, ανέφερε ότι το έργο μιλάει για την επιμονή, την υπομονή και τις αξίες της πατρίδας και της οικογένειας. Όπως συνέχισε, το έργο αυτό βοηθάει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τη σημασία αυτών των αξιών.

Η παράσταση θα παιχτεί στις 8,9,10 και 15,16,17 Φλεβάρη. Τις Παρασκευές και το Σάββατο η αυλαία θα ανοίγει στις εφτά το βράδυ. Την Κυριακή θα γίνονται δύο παραστάσεις, στις 12 το μεσημέρι και στις έξι το απόγευμα.

Στ.Μ.