Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:48

Οι νέοι υποψήφιοι της Μαρίας Οικονομάκου - Γιατί δεν βάζει παλιούς στο ψηφοδέλτιό της

ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 
Τη δεύτερη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών της συμβούλων παρουσίασε το μεσημέρι, στον πολυχώρο Α/49, η επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, υποψήφια δήμαρχος Μαρία Οικονομάκου. Είναι νέα πρόσωπα και όπως τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, η επιλογή των προσώπων αυτών υπακούει στην αποφασιστικότητά της να δώσει πραγματικές ευκαιρίες σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν την ενασχόληση με τα δημοτικά πράγματα ως επαγγελματική δραστηριότητα και να μην τα εκμεταλλευτεί ως συμπλήρωμα δίπλα σε παλιούς εκλεγμένους. Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, θα εμπιστευθεί θέση αντιδημάρχου σε όλους τους δημοτικούς της συμβούλους, εφόσον βέβαια εκλεγεί δήμαρχος. Επιπλέον εξήγησε ότι αποφάσισε να ηγηθεί συνδυασμού και να διεκδικήσει να εκλεγεί δήμαρχος γιατί όποιος συμπληρώνει έναν κύκλο προσφοράς “θα πρέπει είτε να κρίνεται εξελισσόμενος είτε να αποσύρεται τιμώμενος”...

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε η Μαρία Οικονομάκου είναι οι:

 

 ΤΣΙΜΙΚΛΗ

 ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΤΥΧΙΑ

ΣΟΠΡΑΝΟ-ΦΛΑΟΥΤΙΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΩΔΕΙΟΥ & ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΥΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ[ΤΑΚΗΣ]

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

ΛΙΑΒΑΡΗ

ΒΕΝΕΤΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΑΚΡΗ

ΕΛΒΑ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΜΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΡΑΛΛΗ

ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ

ΘΑΛΕΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟΦ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Οικονομάκου τόνισε ότι οι υποψήφιοί της “έχουν κατακτήσει επάξια την κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή, μέσα από την προσωπική τους διαδρομή στο επάγγελμα, την οικογένεια, το ευρύτερο περιβάλλον. Είναι ενεργοί δημότες, εξοπλισμένοι με τη γνώση της ζωής, που επέλεξαν να στρατευθούν μαζί μας, συνεισφέροντας το χρόνο τους και τις δημιουργικές τους ιδέες στη κοινή μας προσπάθεια”.

Σε ό,τι αφορά την απόφασή της να ηγηθεί συνδυασμού και να διεκδικήσει να εκλεγεί δήμαρχος η Μαρία Οικονομάκου είπε: “Πάντοτε διατηρούσα την πολιτική άποψη ότι η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει περιοδικότητα. Στο αυτοδιοικητικό πεδίο, που είναι κατεξοχήν προνομιακός χώρος ανάδειξης στελεχών της τοπικής κοινωνίας, καθένας από εμάς, συμπληρώνοντας ένα κύκλο προσφοράς και παρουσίας, θα πρέπει είτε να κρίνεται εξελισσόμενος, είτε να αποσύρεται τιμώμενος. Κι’ αυτό γιατί έτσι θα δίνεται η ευκαιρία στη νεότερη γενιά να έρχεται στο προσκήνιο και να αναλαμβάνει ευθύνες, με την προσδοκία κάθε φορά οι επόμενοι να κρίνονται επιτυχέστεροι από τους προηγούμενους. Δεν δέχομαι την επαγγελματοποίηση της πολιτικής και πιστεύω βαθιά ότι η μονιμότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά στην απόκτηση εμπειρίας. Και το αντίστροφο, η επίκληση της εμπειρίας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογητικό άλλοθι μονιμότητας στα δημοτικά πράγματα.

Έτσι, η πολιτική μου αντίληψη δεν θα μπορούσε να υπηρετηθεί στο πλαίσιο του Δήμου Καλαμάτας, παρά μόνο με αυτόνομη δημοτική πορεία. Πορεία, που θα μου παρείχε την ελευθερία επιλογής προσώπων, χωρίς τις δεσμεύσεις που αναγκαστικά θα επέβαλε η συμμετοχή μου στη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής μεταξύ των συμβούλων της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας. Η ίδια η κίνησή μου να τεθώ επικεφαλής του νέου συνδυασμού μας «Καλαμάτα, ΞΕΚΙΝΑΜΕ», δείχνει, νομίζω, καθαρά, ότι είναι προϊόν πολιτικής θέσης και όχι απόρροια προσωπικής μου φιλοδοξίας. Είναι, επομένως, προσωπική μου απόφαση και πολιτική επιλογή να στελεχώσω το ψηφοδέλτιό μου, κατά πρώτιστο λόγο, από ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά, αν και χωρίς εμφανή προηγούμενη ενασχόληση με την ενεργό πολιτική”.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Οικονομάκου ανέφερε ότι η εξαγγελία της για ανανέωση πολιτικών και προσώπων στο Δήμο είναι πραγματική, διαφορετικά “τα καινούργια πρόσωπα σε ένα ψηφοδέλτιο θα ήταν, ουσιαστικά, απλό συμπλήρωμα δίπλα στους παλιότερους συνυποψηφίους τους. Με αυτό το πνεύμα, ως νέα Δήμαρχος, θα καλέσω όλους, ανεξαιρέτως, τους δημοτικούς μου συμβούλους να αναλάβουν, έστω και με μειωμένη θητεία, ευθύνες Αντιδημάρχων. Αλλά και αυτοί που δεν θα εκλεγούν θα κληθούν να καταλάβουν, μαζί με συνδημότες μας, θέσεις μελών διοικήσεων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση του Δήμου. Σε όλους θα δώσω την ευκαιρία και όλοι μας θα κριθούμε από τα αποτελέσματα”.

Στ.Μ.