Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 14:30

Σεμινάριο ενημέρωσης λειτουργών της δικαιοσύνης για το σύνθετο θέμα των εξαρτησεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα, όπως ενημερώνει το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο, το διήμερο σεμινάριο ευαισθητοποίησης τριάντα δικαστών και εισαγγελέων για το σύνθετο θέμα των εξαρτήσεων. Πραγματοποιήθηκε παρουσία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου…

Όπως σημειώνει συγκεκριμένα το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο, “πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο ευαισθητοποίησης τριάντα δικαστών και εισαγγελέων στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2019 στην Καλαμάτα από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, παρουσία της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Το σεμινάριο αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του ΚΕΘΕΑ για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των λειτουργών της δικαιοσύνης σε όλη τη χώρα γύρω από το σύνθετο θέμα της εξάρτησης.

Η πρώτη μέρα το σεναρίου στην Καλαμάτα εστιάστηκε σε διάφορες πτυχές του προβλήματος της εξάρτησης και της θεραπευτικής της αντιμετώπισης στην κοινωνία αλλά και στο πλαίσιο του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Τη δεύτερη μέρα οι λειτουργοί της δικαιοσύνης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ στην Σπερχογεία. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας και συζήτησαν με τα μέλη και το προσωπικό του προγράμματος”.