Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 18:46

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καλαμάτα, Βέργα, Μαντίνεια, Δ.Ε. Αρφαρά

ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΑΜΦΕΙΑ, ΠΟΛΙΑΝΗ 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Καλαμάτα, η Βέργα, η Μαντίνεια, η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, το Ελαιοχώρι, η Άμφεια και η Πολιανή, λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα του Γενάρη. Με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να γίνουν έργα αποκατάστασης με γρήγορες διαδικασίες…

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, “μετά τη συνεννόηση και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Ελαιοχωρίου, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Πολιανής, Αμφείας, Αρφαρών και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 16 έως τις 30 Ιανουαρίου 2019”.