Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 04:18

Γιώργος Λαζαρίδης: Ο άνθρωπος που μεταδίδει θέληση

Γιώργος Λαζαρίδης, Θανάσης Παντές Γιώργος Λαζαρίδης, Θανάσης Παντές

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ 
Τον Γιώργο Λαζαρίδη τον θαυμάσαμε πάλι χθες το βράδυ. Όχι μόνο για τη θέλησή του, τις αθλητικές του επιδόσεις και το κοινωνικό του έργο. Ο κόσμος που παραβρέθηκε στον απολογισμό του ένιωσε ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση για τον Γιώργο γιατί είναι από τους ανθρώπους που μεταδίδουν θέληση στους υπολοίπους για να γίνουν πιο χρήσιμα μέλη της κοινωνίας. Η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του απολογισμού γέμισε κόσμο, ο οποίος έφυγε στο τέλος της εκδήλωσης με τη πίστη ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης θα επιτύχει τον μεγάλο στόχο που έχει βάλει για το 2019, να μπει δηλαδή στην κατάταξη με τους 40 καλύτερους αθλητές τένις με αμαξίδιο στον κόσμο, ώστε να προκριθεί απευθείας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο…

Η εκδήλωση του απολογισμού έγινε και φέτος στο Elite City Resort, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Θανάση Παντέ. Η Δώρα Τσιγκάρα παρουσίασε τον αθλητικό απολογισμό του Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος το 2018 συμμετείχε σε 15 διεθνή τουρνουά, στην Ουκρανία, την Τουρκία, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Ρωσία και αλλού και σχεδόν σε όλα έφτασε στον τελικό και στο βάθρο του νικητή είτε στο διπλό είτε στο μονό. Επιπλέον ο πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις σε σχολεία για να μιλήσει σε μαθητές, συμμετείχε σε αθλητικά καμπ, σε εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες κ.λπ

Η Πωλίνα Φωτοπούλου έκανε την παρουσίαση του αθλητικού συλλόγου αμέα “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, τον οποίο έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Άρης Κορομηλάς παρουσίασε, τέλος, το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο “Ancient Messene Open”, που επίσης έχει εμπευστεί και διοργανώνει ο Γιώργος Λαζαρίδης, πάντα με τη στήριξη των φίλων, εθελοντών και χορηγών.

Για όλα αυτά ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Τόνισε ότι ο “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ” είναι το μεγάλο του στοίχημα και πως χαίρεται για τη μέχρι τώρα πορεία του. Για το δε διεθνές τουρνουά δήλωσε υπερήφανος, σημειώνοντας πως είναι το μοναδικό που γίνεται στη χώρα και πως προσδοκά ότι συνεχώς θα δυναμώνει.

Ακόμη ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε ότι το μεγάλο του όνειρο, που όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα, είναι να αποτελέσει η Καλαμάτα πόλη πρότυπο στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις υποδομές για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα από το Δήμο.

Σε ό,τι αφορά το στόχο της απευθείας πρόκρισης στους παραολυμπιακούς του Τόκιο ο Γιώργος Λαζαρίδης έδειξε ότι είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα τον επιτύχει και μάλιστα προέτρεψε τους φίλους του να προχωρήσουν από τώρα σε κρατήσεις εισιτηρίων ώστε να τον δουν να αγωνίζεται στα γήπεδα της Ιαπωνικής μεγαλούπολης.

Στο τέλος ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς του, ενώ έδειξε τον ενθουσιασμό του για το πολύτιμο δώρο που του έκανε ο ιδιοκτήτης του Elite City Resort, Νικήτας Κάρτσωνας, ένα αγωνιστικό αμαξίδιο που παραγγέλθηκε από την Αγγλία και το οποίο θα τον βοηθήσει να βελτιώσει τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Τα συγχαρητήριά τους στον Γιώργο Λαζαρίδη για το έργο του, τη δύναμή του και τους στόχους που βάζει έδωσαν, κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκαν να κάνουν, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα που τον στηρίζει, τη γυμνάστριά του Χριστίνα Πανταζοπούλου, τη διατροφολόγο του Αριστέα Γαζούλη, τον ψυχολόγο του Αριστομένη Νικολόπουλο, τον προπονητή Γιάννη Καλυβιώτη, τον υπεύθυνο για την επικοινωνία δημοσιογράφο Κώστα Γαζούλη, τον υπεύθυνο για την ιστοσελίδα του Γιώργο Καστριτσέα, τον πρώην προπονητή του Ανδρέα Νίκα και τους δύο νέους προπονητές του, για τους οποίους όμως είπε ότι δεν θα ήθελαν να ανακοινώσει τα ονόματά τους.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Γιώργος Λαζαρίδης μνημόνευσε τον Μίμη Ζώη, τον φίλο του που έφυγε πρόωρα και πρόσφατα από τη ζωή και ο οποίος τον απαθανάτιζε όποτε έβρισκε ευκαιρία με τη φωτογραφική του μηχανή.

Στ.Μ.