Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 21:27

Νίκος Παππάς στην Καλαμάτα: Οπαδός του κράματος δεξιάς και ακροδεξιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκος Παππάς, Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας Γιώτα Κοζομπόλη, Νίκος Παππάς, Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας

“ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ” 
Ως οπαδό του κράματος δεξιάς και ακροδεξιάς περιέγραψε, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Τόνισε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άγεται και φέρεται, όπως λέγεται, “από την ακροδεξιά ομάδα του κ. Σαμαρά”, αλλά “πιστεύει ότι το κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς και η ρητορική του μίσους είναι το μείγμα που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία”. Επίσης ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση συμμαχίας της αριστεράς με σοσιαλιστές, όπως είπε, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης, όπως τόνισε, απέναντι στις “αντικοινωνικές πολιτικές” του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι “πωρωμένος με τα μνημόνια”...

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιωμένος από τους βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα και τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μαρία Βεργινάδη, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι “είμαστε σε μία ιστορική φάση, όπου η χώρα ανακτά μέρα με τη μέρα τις δυνάμεις της και επανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα. Τα μνημόνια ολοκληρώθηκαν, η οικονομία δείχνει πάρα πολύ ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, υπάρχει μια επίμονη τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, έχουν δημιουργηθεί 370.000 νέες θέσεις εργασίας”.

Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική της “δίκαιης ανάπτυξης”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο λαός είναι μπροστά σε “θεμελιώδη διλήμματα” και συγκεκριμένα μπροστά στις “αντικοινωνικές πολιτικές” Μητσοτάκη για κατάργηση του οχταώρου, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τελικά για νέο μνημόνιο “με εξωτερικό εξαναγκασμό” και από την άλλη μπροστά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ “για ενίσχυση και κατοχύρωση, ακόμη και Συνταγματικά, των θεμελίων του κοινωνικού κράτους, που σημαίνει διαφάνεια στη δημόσια ζωή, σεβασμός των κοινωνικών δικαιωμάτων, αναδιανομή του πλούτου” υπέρ των ασθενέστερων.

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έρχονται ο Νίκος Παππάς κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν προοδευτικούς υποψήφιους “που θα φέρουν στο τιμόνι του θεσμού δυνάμεις που είναι έτοιμες να συμβάλουν στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης”.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές τόνισε ότι “είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών λόγω του επικίνδυνου κράματος δεξιάς και ακροδεξιάς που έχει αρχίσει και αναφαίνεται και το οποίο υπόσχεται νέους εθνικισμούς και κλιμάκωση του φόβου”. Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, συνέχισε ο υπουργός, βρίσκεται μια προσπάθεια στην οποία πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμαχία σοσιαλιστών, αριστερών και πρασίνων. Σημείωσε μάλιστα ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση αυτής της συμμαχίας θα είναι εμφανής και στο ψηφοδέλτιο που καταρτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πίσω ή πολύ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Απάντησε ότι “οι δημοσκοπήσεις, περιέργως πως, κάνουν μονόπαντα λάθη”. Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έπεσαν εντελώς έξω στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 καθώς και στο δημοψήφισμα και σχολίασε πως “υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά μεθοδολογικά προβλήματα, δεν θα ήθελα με ανοιχτές τις κάμερες να πω ότι υπάρχει πολιτική μεροληψία”. Πρόσθεσε δε ότι η μεγάλη δημοσκόπηση θα γίνει στις ευρωεκλογές και εκεί θα φανεί αν πράγματι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 20 μονάδες διαφορά.

Στ.Μ.