Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 15:42

Σχεδόν “γέμισε” και η Ελένη Αλειφέρη το ψηφοδέλτιό της για το Δήμο Καλαμάτας

ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ 
Στους 37 έφτασαν το μεσημέρι οι επίσημα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη. Προφανώς οι λίγες θέσεις που απομένουν κενές θα ανακοινωθεί από ποιους θα καλυφθούν τον κατάλληλο χρόνο, σύμφωνα με τη στρατηγική της Ελένης Αλειφέρη. Η επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη” παρουσίασε άλλους 12 υποψήφιους συμβούλους. Πριν από αυτό όμως έκανε μια σύντομη τοποθέτηση, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη δέσμευσή της για σταθερή επικοινωνία με τους κατοίκους του Δήμου και μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι μεταξύ των συνεχών παραπόνων που της διατυπώνει ο κόσμος είναι ότι μετά τις εκλογές η επικοινωνία από την πλευρά των τοπικών αρχόντων διακόπτεται. Επιπλέον επανέλαβε τη δέσμευσή της για στενή και έμπρακτη συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Επίσης, αναφερόμενη στο πρόβλημα που αναδείχτηκε ξανά το τελευταίο διάστημα, αυτό της υποχρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, η Ελένη Αλειφέρη διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός της ξέρει πως θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα…

Οι υποψήφιοι της “Πρωτεύουσας Δύναμης”, τους οποίους ανακοίνωσε η Ελένη Αλειφέρη είναι οι:

 1.  Γιαννοπούλου Φωτεινή – Νοσηλεύτρια, απασχολούμενη στο Δήμο Καλαμάτας μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ.
 2.  Δικαίου Μαρία - Φοιτήτρια Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ, ιδιωτική υπάλληλος
 3.  Καραΐσκου Τζένη – Νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα
 4.  Καραμπάτσος Δημήτρης – Ασχολούμενος με τον τουρισμό
 5.  Καρμπαλιώτη Μαρία – Συνταξιούχος υπάλληλος του ΙΚΑ
 6.  Κολοκάθη Θεοδώρα – Ελεύθερη επαγγελματίας
 7.  Μπελογιάννη Αναστασία – Ασφαλίστρια, μεσίτης, προγραμματίστρια Η/Υ, δημοτική σύμβουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Καλαμάτας, πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Φορέα «Φάρις».
 8.  Λεονταρίτη Ελένη – Οικονομολόγος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών
 9.  Σάλμα Παναγιώτα – Ιδιωτική υπάλληλος
 10.              Σταυρόπουλος Πέτρος – Οικονομολόγος, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ελ. επαγγελματίας - γενικές ασφάλειες, μέλος του Δ.Σ. της «Διοκλής Α.Ε.»
 11.              Τζαβάρας Μαρίνος - Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας, γεωπόνος, γεωργο-οικονομολόγος – υπάλληλος ΥΠΑΤ Μεσσηνίας
 12.              Φατούρος Γιάννης – Λογιστής, Πτυχιούχος ΑΤΕΙ – Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, επιχειρηματίας στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πρώην Πρόεδρος της ΤΚ Άνθειας (πρώην ) Δήμου Θουρίας, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης «Διοκλής», πρώην μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας

Η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Αλειφέρη σημείωσε για τους υποψηφίους της: “Εξαρχής ένα θεμελιώδες κριτήριο για τη δημιουργία του ψηφοδελτίου της «Πρωτεύουσας Δύναμης». Για εμένα απαράβατος κανόνας είναι οι άνθρωποι που συντάσσονται μαζί μας να είναι όλοι αναγνωρισμένοι στον τομέα τους, να πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες με εμένα και αποδεδειγμένα να μπορούν να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία. Είναι άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και από το σύνολο του γεωγραφικού φάσματος του Δήμου μας. Θεωρώ ότι η πολυμορφία και η ποικιλομορφία της ομάδας μας αποτελεί από τη μια αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου των κατοίκων αυτού του τόπου και, από την άλλη, αυτό ακριβώς το γνώρισμά μας: δίνει στο Συνδυασμό μας τη δυνατότητα της αποτελεσματικότητας, της παραγωγικότητας, της αξιοποίησης και της σύνεσης του πλουραλισμού των απόψεων”.

Η υποψήφια δήμαρχος ανακοίνωσε ακόμη ότι είναι στον “αέρα” η ιστοσελίδα του συνδυασμού, στη διεύθυνση https://protevousadinami.gr/, στην οποία σημείωσε ότι υπάρχει ερωτηματολόγιο όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να καταγράψει τις ανάγκες αλλά και τις προτάσεις του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αντίστοιχη σελίδα του συνδυασμού στο facebook.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις προς τους πολίτες η Ελένη Αλειφέρη σημείωσε ότι “θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό το να αναπτύξουμε σχέση αμφίδρομης, διαρκούς και ουσιαστικής επικοινωνίας με όλους τους κατοίκους. Θέλουμε να γίνει απόλυτα κατανοητό από τους συνδημότες μας ότι η «Πρωτεύουσα Δύναμη» είναι ο δικός τους συνδυασμός, που είναι εδώ για να τους ακούσει· ο συνδυασμός που είναι ανοιχτός σε προτάσεις, παρατηρήσεις, ιδέες. Η επικοινωνία αυτή είναι σχέση εμπιστοσύνης την οποία χτίζουμε καθημερινά, θέλουμε να καρποφορήσει και να συνεχιστεί και την επομένη των εκλογών. Πιστεύουμε σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου ανοιχτό και φιλικό προς τον πολίτη. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κάθε κίνησή μας ανακοινώνεται αλλά αυτός είναι και ο λόγος των ενεργειών που σχεδιάζουμε και θα σας παρουσιάσω σήμερα.

Οι πολίτες μπορούν να μας συναντούν εδώ, στο Εκλογικό Κέντρο μας, στη διεύθυνση Αντωνοπούλου 4. Τους περιμένουμε για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωριστούμε από κοντά. Για εμάς η άμεση επικοινωνία με όλους αποτελεί θεμέλιο λίθο της προσπάθειάς μας.

Φυσικά, όπως πράττουμε καιρό τώρα, αναγνωρίζοντας και τις δυσκολίες αλλά και την έλλειψη χρόνου, τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα μέλη του Συνδυασμού μας έχουμε ξεκινήσει τις συναντήσεις τόσο με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας αλλά και με τους συμπολίτες μας.

Από αυτές τις συναντήσεις θεωρούμε πολύ σημαντική τη συμφωνία μας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την  ίδρυση Κοινού Επενδυτικού Γραφείου και κοινής Δομής Υποστήριξης των νέων επιχειρήσεων. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων στην περιοχή μας είναι μονόδρομος για τον Δήμο μας.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και ο σχεδιασμός της Ανάπτυξης αλλά και η διαχείριση των προβλημάτων, αν θέλουμε να έχει γνώμονα το κοινό συμφέρον, απαιτεί συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και συνένωση δυνάμεων και αυτή εμείς θα την κάνουμε πράξη.

Αυτονόητο είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο επίκεντρο οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδιασμού. Η βελτίωση της καθημερινότητας αφορά τον άνθρωπο αλλά και η υλοποίηση έργων υποδομής υποδομών στόχο έχει όχι τα εγκαίνια αλλά να υπηρετούν την ασφάλεια, την υγεία, την ευζωία των κατοίκων.  

Επιπλέον, έχουμε ήδη συγκεντρώσει και καταγράψει αρκετά από τα θέματα τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες μας. Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα είχαμε εντοπίσει κι εμείς αλλά, μέσα από τη διαλογική συζήτηση οδηγούμαστε ένα βήμα παραπέρα. Προχωράμε σε ιεράρχηση των θεμάτων και ήδη επεξεργαζόμαστε προσεγγίσεις και λύσεις σύγχρονες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Παράλληλα, καταγράφουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις ελλείψεις. Θέλουμε να ξέρουν οι πολίτες και να νοιώθουν ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Αυτό δεν είναι υπόσχεση είναι δέσμευση”.