Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 16:43

Τρέχει ο χρόνος για τα εαρινά προγράμματα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας

Παναγιώτης Τζαβάρας, Απόστολος Γκούνης Παναγιώτης Τζαβάρας, Απόστολος Γκούνης

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 
Ο χρόνος τρέχει ήδη από το πρωί και μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή (7 Μάρτη 2019) μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προκειμένου να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν κάποια από τα συνολικά 54 προγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2019 του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το πρωί ο νομικά υπεύθυνος του ΚΕΚ, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του, Παναγιώτης Τζαβάρας, παρουσίασαν τα τμήματα του εαρινού εξαμήνου, σημειώνοντας με υπερηφάνεια ότι πλέον το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας της Περιφέρειας αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή δια βίου μάθησης της Πελοποννήσου, ενδεχομένως και της χώρας, με πάνω από 2.500 καταρτιζόμενους το χρόνο! Και μάλιστα δομής που υλοποιεί προγράμματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των καταρτιζόμενων…

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στα νέα προγράμματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.kekmessinias.gr και πλέον οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν όχι μόνο το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει αλλά και το τμήμα που μπορούν να παρακολουθήσουν. Όπως σημείωσε ο κ. Τζαβάρας, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 Μάρτη 2019 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Ιούνη. Συνολικά κάθε πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 εβδομάδες και σε περίπου 40 διδακτικές ώρες.

Ο νομικά υπεύθυνος του ΚΕΚ, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, σημείωσε ότι στα τέσσερα χρόνια που προΐσταται πολιτικά αυτής της σημαντικής δομής, με την εμπιστοσύνη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, έχουν γίνει σημαντικές καινοτομίες. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι δόθηκε έμφαση στην ηλεκτρονική επικοινωνία με τους πολίτες, στην καθιέρωση ηλεκτρονικού προγράμματος διαχείρισης -κάτι που σχολίασε ότι θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλο το δημόσιο τομέα- στη μεγάλη αναβάθμιση του εξοπλισμού της κουζίνας, στην αναβάθμιση του εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, στη δημιουργία φορητού εργαστηρίου υπολογιστών, στην ανανέωση και προσθήκη επίπλωσης στις αίθουσες κατάρτισης, στη δημιουργία studio απομακρυσμένης κατάρτισης  (e-lairning) και πολλά άλλα.

Σημείωσε επίσης ο κ. Γκούνης ότι το ΚΕΚ είναι εταίρος στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και συγκεκριμένα αναλαμβάνει την εκπαίδευση οικογενειών που στηρίζονται από το πρόγραμμα σχετικά με τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις διατροφικές συνήθειες. Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος ανέφερε ότι το ΚΕΚ υποστηρίζει τις εξετάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πιστοποίηση των ψυκτικών και των ηλεκτρολόγων.

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα του ΚΚΕ, ο Απόστολος Γκούνης τόνισε ότι έχει πλέον εξακτινωθεί η δράση του ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και σύλλογο της Μεσσηνίας που έχει προτείνει την υλοποίηση κάποιου προγράμματος.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΚΕΚ, Παναγιώτης Τζαβάρας, τόνισε με βεβαιότητα ότι το ΚΕΚ αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή δια βίου μάθησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των καταρτιζόμενων ξεπερνάει τα 2.500 άτομα!

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τα προγράμματα του εαρινού εξαμήνου ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι στο εξής οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν όχι μόνο το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει αλλά και το Τμήμα, δηλαδή τις καθορισμένες ημέρες και ώρες των μαθημάτων, κάτι που πρόσθεσε ότι εξυπηρετεί τόσο τους ενδιαφερόμενους όσο και το ίδιο το ΚΕΚ.

Τα προγράμματα για τα οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης είναι:

BARISTA αρχάριοι Δευτ 3-6

BARISTA αρχάριοι Τρ 3-6

BARISTA αρχάριοι Τετ 3-6

BARISTA αρχάριοι Πεμ 3-6

BARISTA προχωρημένοι Πεμ 6-9

Η/Υ 45+ Τρ 3-6

H/Y 45+ Πεμ 10-1

SOCIAL MEDIA & eMarketing αρχάριοι Δευτ 3-6

SOCIAL MEDIA& eMarketing προχωρημένοι Τετ 3-6

Αγιογραφία αρχάριοι Δευτ 3-6

Αγιογραφία προχωρημένοι Πεμ 3-6

Αισθητική Προσώπου Τρ 3-6

Αρτοποιία Δευτ 6-9

Δημοσιογραφία & ΜΜΕ Δευτ 6-9

Επιδιόρθωση Ενδυμάτων Δευ 10-1

Επιδιόρθωση Ενδυμάτων Παρ 3-6

Ζαχαροπλαστική Τετ 10-1

Ζαχαροπλαστική Τρ 6-9

Ζωγραφική αρχάριοι Δευτ 6-9

Ζωγραφική προχωρημένοι Παρ 3-6

Ιστορία Τέχνης Τρ 3-6

Κιθάρα αρχάριοι Πεμ 6-9         

Κιθάρα προχωρημένοι Παρ 6-9

Κοπτική Ραπτική προχωρημένοι Τετ 3-6

Κατασκευή κοσμήματος αρχάριοι Δευτ 10-1

Κατασκευή κοσμήματος Τρ 6-9

Κατασκευή κοσμήματος προχωρημένοι Τετ 6-9

Κατασκευή κοσμήματος προχωρημένοι Παρ 6-9

Κρατήσεις ξενοδοχείου Τρ 10-1

Κρατήσεις ξενοδοχείου Τετ 10-1

Μαγειρική Τετ 6-9

Μαγειρική Πεμ 6-9

Μακιγιάζ αρχάριοι Τετ 6-9

Μακιγιάζ αρχάριοι Πεμ 10-1

Μανικιούρ Πεντικιούρ Δευτ 6-9

Μανικιούρ Πεντικιούρ Τετ 6-9

Ντεκουπάζ αρχάριοι Τρ 10-1

Ντεκουπάζ προχωρημένοι Τετ 6-9

Συντήρηση ξύλινων επίπλων Τετ 10-1

Ξυλογλυπτική Πεμ 6-9

Πλέξιμο Χειρός αρχάριοι Δευτ 3-6

Πλέξιμο Χειρός προχωρημένοι Τετ 3-6

Πληροφορική (word-internet)  Πεμ 6-9

Πληροφορική (word-internet)  Παρ 10-1

Πρακτική Μελισσοκομία Πεμ 6-9

Συντήρηση & Συσκευασία Τροφίμων Παρ 6-9

Τεχνικές Πωλήσεων Τρ 6-9

Φυτικά καλλυντικά Παρ 10-1

Φυτικά καλλυντικά Παρ 3-6

Φυτικά καλλυντικά Σαβ 10-1

Φυτικά καλλυντικά Σαβ 3-6

Φωτογραφία αρχάριοι Δευτ 3-6

Φωτογραφία αρχάριοι Πεμ 3-6

Φωτογραφία προχωρημένοι Τρ 6-9