Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 15:59

Γυναίκα, ανάγκες, ρόλοι, Ζωή και Τόπος

Γυναίκα, ανάγκες, ρόλοι, Ζωή και Τόπος

Της Τόνιας Κουζή 
Yποψήφιας Δημάρχου Καλαμάτας
με την παράταξη «Καλαμάτα Τόπος Ζωής»

Χρειάζομαι ελεύθερο χρόνο.
Χρειάζομαι ελεύθερο χρόνο για να ενημερωθώ, να μελετήσω, να συμμετάσχω ενεργά στην κοινωνική δράση. Χρειάζομαι ελεύθερο χρόνο να φροντίσω σταθερά τις ανάγκες μου, να μπορώ να έχω ενέργεια και ηρεμία ώστε να έχω την παρουσία που όλοι περιμένουν από εμένα, παρουσία δημιουργική, παρουσία ουσιαστική.
Έχω αναλάβει πολλαπλούς ρόλους και όλοι αυτοί απαιτούν από εμένα χρόνο και αφοσίωση. Βασική προϋπόθεση είναι να θυμάμαι να ικανοποιώ τις προσωπικές μου ανάγκες, διότι ότι αν δεν φροντίσω τις ανάγκες μου, δεν θα έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ αποτελεσματικά σε κανέναν από τους παραπάνω ρόλους...

Χρειάζομαι έναν τόπο που οφείλει να εξασφαλίσει στις μητέρες, τις συντρόφους, τις συζύγους, τις φίλες, τον απαιτούμενο χρόνο για να μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Θέλω ο Τόπος μου να δίνει τη δυνατότητα στη σύγχρονη νέα γυναίκα να συνδυάζει επαγγελματική καριέρα και τεκνοποιία. Να της προσφέρει στήριξη με καλύτερη οργάνωση και επέκταση του δικτύου παιδικών σταθμών και ολοήμερων σχολείων. Επιζητώ ο Τόπος μου να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης όλων των αναγκών της γυναίκας σε κάθε ηλικιακή περίοδο της Ζωής της. Αυτό θα επιτρέψει στη φίλη και γειτόνισσά μου να βγει στο προσκήνιο, γνωρίζοντας ότι θα βρει εργασία και άρα θα έχει ρόλο στον επαγγελματικό στίβο, θα μπορεί να εμπιστευθεί τα παιδιά της σε κατάλληλους εκπαιδευτικούς και άρα θα είναι καλή μητέρα χωρίς να βιώνει ενοχές, και τέλος θα έχει αξιοπρεπή ζωή ως γυναίκα τρίτης ηλικίας.

Χρειαζόμαστε στον Τόπο μας νέα σχήματα παιδικής απασχόλησης, βασιζόμενα στη συνέργεια. Σχήματα στα οποία θα συμμετέχει αρχικά το κράτος, παρέχοντας και εξοπλίζοντας την υποδομή, ενώ στη συνέχεια ο δήμος θα παρέχει το προσωπικό ειδικής κατάρτισης. Παράλληλα θα αξιοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια πρώτη φάση λειτουργίας τους. Στα νέα σχήματα θα απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης ή δραστηριοτήτων αθλητισμού και πολιτισμού. Οι γονείς είναι το κλειδί στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας αυτών των δομών, αφού θα διασφαλίζουν με την προσωπική τους παρουσία τη λειτουργία τους, ενώ οι ίδιοι θα παράγουν ουσιαστικά ένα ενεργό κύτταρο κοινωνικοποίησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Έχω ανάγκη μια κοινωνία επαρκώς προηγμένη ώστε να μην με αντιμετωπίζει ως αναγκαία ποσόστωση και να μην μετριάζει τη φωνή και την αντίδραση μου με επιδοματικές πολιτικές.

Στην Καλαμάτα Τόπος Ζωής δεν αποτελούμε μόνο την απαραίτητη ποσόστωση. Διεκδικούμε επί ίσοις όροις τη συμμετοχή μας στα κοινά. Διεκδικούμε να υπάρξουμε - όσες κριθούμε κατάλληλες - στην τοπική αυτοδιοίκηση για όλα αυτά που μπορούμε και είμαστε διατεθειμένες να προσφέρουμε.

Στην Καλαμάτα Τόπος Ζωής είμαστε τυχερές, γιατί έχουμε συνοδοιπόρους εξαιρετικούς άντρες που μας εκτιμούν και μας σέβονται για την ανθρώπινη και όχι τη γυναικεία μας φύση.

Εμείς στην Καλαμάτα Τόπος Ζωής πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο  να υπάρξουν όλο και περισσότερες γυναίκες που θα θεωρήσουν την πολιτική τους παρουσία υπεύθυνη στάση και θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους γιατί την αξίζουν.

Στόχος της Καλαμάτα Τόπος Ζωής η κόρη μου και ο γιός μου να μεγαλώσουν σε ένα υγιές πλαίσιο, μέσα στο οποίο σε πραγματικές συνθήκες ισότητας και δικαιοσύνης, θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και την ευφυία τους, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ονομάζομαι Τόνια Κουζή, είμαι σύζυγος τα τελευταία 9 χρόνια, είμαι μαμά δυο μικρών παιδιών, εργάζομαι ως αρχιτέκτων μηχανικός τα τελευταία 15 χρόνια και είμαι επικεφαλής της παράταξης Καλαμάτα Τόπος Ζωής διεκδικώντας έναν ακόμη ρόλο στην Ζωή τη δική μου και του Τόπου.

Το ρόλο της Δημάρχου.