Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 13:01

Σεμινάριο για ενήλικες ξεκινάει η Πειραματική Σκηνή

Σεμινάριο για ενήλικες ξεκινάει η Πειραματική Σκηνή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Σεμινάριο θεατρικής αγωγής και μουσικοκινητικής για ενήλικες διοργανώνει και φέτος η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Ο κύκλος  των μαθημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις, όλες Κυριακή, διάρκειας τριών ωρών από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι…

Τα μαθήματα είναι βιωματικά, αντίστοιχης φιλοσοφίας με τα εργαστήρια για μικρούς μαθητές. Θα διδάξουν ο θεατρολόγος, Σέργιος Σοφικίτης και η μουσικός, Κατερίνα Πετρουλάκη.

Το πρόγραμμα μαθημάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής ενότητες:

 - Κύκλος προσαρμογής και καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δραματικής έκφρασης. 

- Παιχνίδια ρόλων, αξιοποίηση μιας ιστορίας, δυνατότητες αφηγηματικών τρόπων για να παρουσιαστεί ένα παραμύθι.

- Κύκλος κινητικής έκφρασης-αγωγής του ρυθμού του λόγου και μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση της μεθόδου των μουσικών ράβδων (boomwackers).

- Τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το θεατρικό παιχνίδι στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών, είτε πρόκειται για νήπια, είτε φοιτούν σε κάθε τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες, ώστε να οργανώσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Το κόστος συμμετοχής είναι  15 ευρώ για κάθε συνάντηση, ενώ                                               

θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα 27210-21653, 6977-785046, 6977-437279,  6971-540945 ή να επισκεφθούν τον χώρο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 2, ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικώς με τα  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..